מרק בצל בתוך כיכר לחם

מותג מאסטר שף מציע מתכון טעים ומחמם של מרק בצל בתוך כיכר לחם עם גבינה מותכת ואפשר לשדרג עם יין לבן במרק וגם בכוס ליד המרק. מה צריך יותר מזה בימי החורף הקרים?

יוצקים את המרק לתוך קערות הלחם. מפזרים מעל את הפרמזן ומקשטים עם עלי הטימין. צילום שני הלוי
יוצקים את המרק לתוך קערות הלחם. מפזרים מעל את הפרמזן ומקשטים עם עלי הטימין. צילום שני הלוי

רכיבים למרק

4-5 בצלים לבנים חתוכים לרצועות דקות

25 גרם חמאה

1 כף שמן זית

2 כפות סויה כמו של מאסטר שף

1 כפית סוכר

2-3 כפות קמח מקצועי

1 ליטר ציר או מים רותחים

1/4 כוס יין לבן (אופציונלי)

להגשה

2 כיכרות לחם כפרי עגול

1 חבילת גבינת צ'דר פרוסה או כל גבינה צהובה אחרת שאוהבים

1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת

עלי טימין

צילום שני הלוי
צילום שני הלוי

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

ממיסים את החמאה בסיר.

מוסיפים את השמן, הבצל, הסויה והסוכר ומערבבים.

מכסים ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך כ-20 דקות.

מוסיפים את הקמח וממשיכים לבשל תוך ערבוב קבוע כ-3 דקות נוספות עד שהבצל משחים.

מוסיפים את הציר או המים והיין הלבן.

מערבבים, מכסים ומבשלים ללא מכסה במשך 40 דקות.

כמות הנוזלים אמורה להצטמצם.

טועמים ומתקנים את התיבול.

הגשה

חותכים את הרבע העליון של כל כיכר לחם.

בעזרת כף מרוקנים את הפנים כך שיישאר רק קרום חיצוני בצורת קערה.

מרפדים את פנים הלחם בכמה פרוסות גבינה ומכניסים לתנור ל-10 דקות.

יוצקים את המרק לתוך קערות הלחם.

מפזרים מעל את הפרמזן ומקשטים עם עלי הטימין.

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה