fbpx

מרק בצל בתוך כיכר לחם

מותג מאסטר שף מציע מתכון טעים ומחמם של מרק בצל בתוך כיכר לחם עם גבינה מותכת ואפשר לשדרג עם יין לבן במרק וגם בכוס ליד המרק. מה צריך יותר מזה בימי החורף הקרים?
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

רכיבים למרק

4-5 בצלים לבנים חתוכים לרצועות דקות

25 גרם חמאה

1 כף שמן זית

2 כפות סויה כמו של מאסטר שף

1 כפית סוכר

2-3 כפות קמח מקצועי

1 ליטר ציר או מים רותחים

1/4 כוס יין לבן (אופציונלי)

להגשה

2 כיכרות לחם כפרי עגול

1 חבילת גבינת צ'דר פרוסה או כל גבינה צהובה אחרת שאוהבים

1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת

עלי טימין

צילום שני הלוי
צילום שני הלוי

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

ממיסים את החמאה בסיר.

מוסיפים את השמן, הבצל, הסויה והסוכר ומערבבים.

מכסים ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך כ-20 דקות.

מוסיפים את הקמח וממשיכים לבשל תוך ערבוב קבוע כ-3 דקות נוספות עד שהבצל משחים.

מוסיפים את הציר או המים והיין הלבן.

מערבבים, מכסים ומבשלים ללא מכסה במשך 40 דקות.

כמות הנוזלים אמורה להצטמצם.

טועמים ומתקנים את התיבול.

הגשה

חותכים את הרבע העליון של כל כיכר לחם.

בעזרת כף מרוקנים את הפנים כך שיישאר רק קרום חיצוני בצורת קערה.

מרפדים את פנים הלחם בכמה פרוסות גבינה ומכניסים לתנור ל-10 דקות.

יוצקים את המרק לתוך קערות הלחם.

מפזרים מעל את הפרמזן ומקשטים עם עלי הטימין.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר

×   הצטרפו לערוץ ה- Telegram שלנו