מצרכים
2 כפות שמן זית
1 בצל לבן קצוץ
1 פלפל חריף קצוץ
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 כף למון גראס קצוץ (או כף מיץ לימון)
1 צנצנת תירס אורגני כמו של השדה
3 כוסות מים
1 כוס חלב קוקוס או נוזל קוקוס (לבחירתכם)
מלח לפי הטעם
שמן שומשום
לקישוט ותוספת טעם: שמן שומשום, כוסברה קצוצה, בזיליקום קצוץ, בצל ירוק קצוץ, צ'ילי אדום חתוך לטבעות, פלחי ליים או לימון
אופן ההכנה
מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הפלפל החריף, הג'ינג'ר, השום והלמון גראס.
מבשלים כשתי דקות תוך כדי ערבוב.
מסננים את גרגרי התירס ומוסיפים לסיר.
מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש לחום בינוני ומבשלים את המרק כ-20 דקות.
מנמיכים את האש לחום נמוך ומוסיפים את חלב הקוקוס.
בשלים עוד כ-10 דקות ומורידים את הסיר מהאש.
אם רוצים מרקם יותר קרמי: ניתן למזוג כוס מהמרק, לטחון בבלנדר ולהחזיר לסיר.
להגשה
יוצקים לקערות ומקשטים למעלה עם כוסברה, בצל ירוק, וצ'ילי.