fbpx

מרק עגבניות שורשים וזעתר

מבשלים על אש קטנה במשך כ-90 דקות עד שהכול מתרכך. מתבלים בכף פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור גרוס על פי הטעם
שף גדי אולשנסקי המגיש מרק זה כחלק מתפריט החורף של מסעדת השף הגלילית סומאק (כשרה) מציע את המתכון. השילוב בין ירקות שורש, עגבניות וזעתר יוצר קסם של טעמים, בריאות והנאה חמה בעונה הקרה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

רכיבים

2 יחידות שורש סלרי

2 יחידות שורש פטרוזיליה

3 גזרים

2 תפוחי אדמה

1 בצל גדול

5 שיני שום

10 עגבניות בשלות קלופות

4 ענפי זעתר בר

2 ליטר ציר ירקות

פלפלים חריפים

אופן ההכנה

ותכים את כל ירקות השורש לקוביות.

מאדים את הכול בסיר שחומם מראש עם מעט שמן זית. מוסיפים את העגבניות הקלופות.

מוסיפים את ציר הירקות.

מבשלים על אש קטנה במשך כ- 90 דקות עד שהכול מתרכך.

מתבלים בכף פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור גרוס על פי הטעם.

מוסיפים את עלי הזעתר לעוד 10 דקות בישול.

טוחנים את הכול עם מוט בלנדר.

מגישים עם קרוטונים ועלי זעתר לקישוט.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר