fbpx

מרק עוף ושקדים מוקרם

חומרים לליטר מרק:3 כרעי עוף נקי משומן ומעור 2 בצלים גדולים קצוצים 200 גר' שקדים קלופים וחצויים (לא מומלחים) ציר עוף או מים כליטר וחצי מלח פלפל לפי הטעם מיכל של חלב קוקוס 2 גבעולי למון גראס כף מרגרינה מזולה לטיגון חצי מיכל – כ- 100 מ"ל שמנת צמחית אופן ההכנה:בסיר רחב מטגנים את הבצל במזולה .מוסיפים את העופות הנקיים (רצוי להרתיחם בנפרד מראש) .נותנים לעופות להיצרב קלות ואז מוסיפים את הציר או המים ואת הלמון גראס.מרתיחים ומנמיכים את האש ומבשלים כ- 25 דקות .מוסיפים את השקדים וחלב הקוקוס ומבשלים כ- 10 דקות נוספות.מורידים מהאש מוציאים את העופות מהמרק ומקררים אותם. מפרקים מהעצם וחותכים לקוביות קטנות.מחזירים לסיר, מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים את השמנת הצמחית. בודקים טעם ומשלימים מלח ופלפל.מורידים מהאש ומגישים.רצוי להגיש עם פלח לימון, ולקשט בגבעולי סלרי קצוצים דק או שמיר
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים לליטר מרק:
3 כרעי עוף נקי משומן ומעור
2 בצלים גדולים קצוצים
200 גר' שקדים קלופים וחצויים (לא מומלחים)
ציר עוף או מים כליטר וחצי
מלח פלפל לפי הטעם
מיכל של חלב קוקוס
2 גבעולי למון גראס
כף מרגרינה מזולה לטיגון
חצי מיכל – כ- 100 מ"ל שמנת צמחית

אופן ההכנה:
בסיר רחב מטגנים את הבצל במזולה .
מוסיפים את העופות הנקיים (רצוי להרתיחם בנפרד מראש) .
נותנים לעופות להיצרב קלות ואז מוסיפים את הציר או המים ואת הלמון גראס.
מרתיחים ומנמיכים את האש ומבשלים כ- 25 דקות .
מוסיפים את השקדים וחלב הקוקוס ומבשלים כ- 10 דקות נוספות.
מורידים מהאש מוציאים את העופות מהמרק ומקררים אותם.
מפרקים מהעצם וחותכים לקוביות קטנות.
מחזירים לסיר, מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים את השמנת הצמחית.
בודקים טעם ומשלימים מלח ופלפל.
מורידים מהאש ומגישים.
רצוי להגיש עם פלח לימון, ולקשט בגבעולי סלרי קצוצים דק או שמיר

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר