משתלות גבעת ברנר עורכות סדנת בישול הודי מלווה בטעימות

טאפיוקה, מורינגה, מנגו-ג'ינג'ר וטאמרים – ירקות אקזוטיים חדשים במטבח הישראלי

במסגרת מפגשי החורף של משתלות גבעת ברנר, תיערך ב-24.11 סדנת בישול הודי על טהרת ירקות ופירות אקזוטיים. בסדנא ירצה בצלאל אליהו, מומחה בגידול ירקות אקזוטיים למאכל. בצלאל הביא לארץ את הירקות מקוצ'ין שבדרום הודו – מחוז הולדתו. קהילת יהודית קוצ'ין מתמחה מאז גלות בבל בסחר בתבלינים וכחלק מתהליכי המסחר קלטה וטיפחה זני ירקות ופירות ממקומות שונים בעולם.

בצלאל יציג במפגש את הזנים האקזוטיים, ידבר על ערכם הבריאותי ועל אופן הבישול שלהם. בין הירקות והפירות שיוצגו:
טאפיוקה – שורש דמוי תפוח אדמה המתאים להכנת צ'יפס, פופולארי מאוד בדרום אמריקה, דל קלוריות ומלא בעמילן.
מורינגה – ירק עשיר בויטמינים ומינרלים בכל חלקיו, לכן נהוג לאכול גם את עליו ופירותיו. צורתו מזכירה במקצת ארטישוק דמוי מקל, ויש האוכלים את תוכן הירק על ידי מציצה.
מנגו-ג'ינג'ר – זן של ג'ינג'ר שאינו חריף טעמו מזכיר מנגו ירוק, אפשר להוסיף אותו ישירות לסלט בשל חוסר החריפות.
טאמרים – פרי חמוץ המתאים לבישול דגים ומשמש כתחליף טבעי לחומץ. ישנם גם זנים מתוקים המשמשים להכנת משקאות.
עלי קארי – התבלין נפוץ מאוד בדרום הודו. נוהגים לאכול אותו מטוגן, קצוץ כחטיף או משולב בתוך סלט חי.
בננה ירוקה לטיגון – זן של בננה ירוקה המתאימה לטיגון, בישול או אידוי ואכילתה בכפית. יש הנוהגים לצפות את הבננה לפני הטיגון בגרגירי חומוס גרוסים או פירורי לחם כמו בטיגון שניצל.

הסדנא תיערך במשתלות גבעת ברנר ביום שישי, 24.11, בשעה 10:00. ההשתתפות אינה כרוכה בתשלום אך מומלץ להירשם מראש במשתלה. פרטים נוספים על האירוע ניתן לברר בטל' 08-9443952. ההרצאה תלווה בטעימות.

במסגרת המפגשים מתוכננות לתקופת החורף הרצאות בנושאים: גידול צמחים טורפים, גידול זני ורדים חדשים המותאמים לגינה הביתית ותחרות כובשי הזיתים הביתיים של משתלות גבעת ברנר, שבה מוכרז הזית הטעים במדינה. תוכנית המפגשים מתפרסמת באתר משתלות גבעת ברנר: www.gardens.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר