חומרים ל- 6 מנות:
לנאצ'וס:
4 טורטיות
1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן גד
1 כפית פפריקה מתוקה (או 1/2 כפית פפריקה מתוקה
+ 1/2 כפית פפריקה חריפה, לנאצ'וס פיקנטיים)
2 כפות שמן זית "זיתא"
למטבל:
2 צנצנות קטנות (360 גרם) יוגורט כבשים גד
1 כף גדושה מיונז
1/4 כוס עירית קצוצה דק
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
מעט סומאק (לא חובה)
אופן ההכנה:
מכינים את הנאצ'וס:
מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
מערבבים פתיתי פרמזן ופפריקה בקערה.
מברישים טורטייה במעט שמן זית ומפזרים מעל שכבה אחידה של תערובת הפרמזן. חותכים את הטורטייה ל- 4 משולשים גדולים, וכל משולש ל- 3 משולשים קטנים (סה"כ 12 משולשים) ומניחים בתבנית.
חוזרים על הפעולה עם שאר הטורטיות.
אופים 8-6 דקות, עד להזהבה (נזהרים לא לשרוף).
מצננים היטב.
ניתן להכין מראש ולשמור בקופסה אטומה מחוץ למקרר עד 3 ימים.
מכינים את המטבל:
מערבבים את כל חומרי המטבל בקערה.
טועמים ומתקנים תיבול.
ניתן להכין מראש ולשמור בקופסה אטומה במקרר עד יומיים.
מגישים:
זורים מעט סומאק על המטבל ומגישים עם הנאצ'וס.
גיוון:
מחליפים את הפפריקה בכפית תבלין זעתר.