נודלס מוקפץ – למען הדיאטה נא לא להפריז

אומר לחנה: "מעולם לא למדתי לבשל באופן מקצועי, וכשאני מבשל אני באמת נהנה מזה. אני בדרך כלל מבשל בסגנון של "ניסוי וטעייה": אני מנסה, מוסיף מצרכים ומוסיף תבלינים, עד שאני מגיע לטעם המושלם"

אני מודה שהאהבה הגדולה האמיתית שלי היא לא לבשל, כי אם לאכול. אך בגלל שבסופו של יום, בשביל לאכול צריך לבשל, לכן לפעמים אני מוצא את עצמי מכין מאכלים שונים, בעיקר – נודלס, פסטות, ו"על האש" (אבל לא סתם בשר, אלא סטייקים איכותיים ועסיסיים).

מעולם לא למדתי לבשל באופן מקצועי, וכשאני מבשל אני באמת נהנה מזה. אני בדרך כלל מבשל בסגנון של "ניסוי וטעייה": אני מנסה, מוסיף מצרכים ומוסיף תבלינים, עד שאני מגיע לטעם המושלם. הניסוי הזה הוא גם חלק מהכיף. בעולם ההיי-טק המהיר אנו לא יכולים לנסות ולטעות, אך מאחר שזה חלק טבעי מחיינו – אני נהנה מכך בחיי האישיים.

המומחיות שלי (מלבד הסטייקים על האש – אבל זו הרי המומחיות של כולנו), היא הכנת נודלס מוקפץ עם חזה עוף. למען הדיאטה אני משתדל לא להפריז, אבל כשאני מכין את הנודלס, בדרך כלל כל האוכלים נהנים. זה מאכל מצוין לאנשים עובדים שלא יכולים לבלות זמן רב במטבח, ומאכל מצוין למי שנהנים מאוכל טעים.

מצרכים:
400 גרם נודלס משובח
500 גר חזה עוף נקי משומן (קוביות קטנות)
3 כפות דבש
3 כפות שמן
2 כפות מים
קופסת גרעיני תירס
אופציות נוספות שילדים לא תמיד אוהבים…
1 פלפל אדום
1 פלפל ירוק
2 בצלים ירוקים קטנים

אופן ההכנה:
זמן ההכנה: כ- 25 דקות.
מרתיחים מים עם שתי כפות מלח, מוסיפים את הנודלס וממשיכים בבישול עד שהנודלס מתרככים (אבל לא מדי).
משמנים מעט מחבת עמוקה (או ווק) ומוסיפים את חזה העוף, פלפל ומלח לפי הטעם.
מקפיצים את החזה (מטגנים קלות עד להשחמה), ומוסיפים את התירס, הדבש, המים והשמן.
זה הזמן להוסיף גם את הירקות (אם החלטתם להוסיף אותם) ולהמשיך להקפיץ, עד להשחמה קלה של הירקות והתירס.
יש לשים לב לכך שהדבש מתפזר בצורה טובה על פני המחבת.
במקביל מסננים את הנודלס (יש להקפיד שלא יתרככו יתר על המידה), ומוסיפים למחבת.
ממשיכים להקפיץ לא יותר מ – 3-4 דקות.

זהו, זה מוכן, טעים מאוד, מזין, וממש לא דיאטטי.


דוד לחנה הוא מנכ"ל אקססקום המפיצה מוצרי תקשורת ואבטחת מידע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר