חומרי גלם ל – 10 מנות
750 גר' ספגטי ZARA
200 גר' אווז מעושן חתוך
100 גר' אספרגוס חלוט
1 כוס פטריות שחורות מושרות וחצויות
2 גזרים חתוכים לגפרורים
1 פלפלים צ'ילי טריים חתוכים דק
חצי כוס בצל קצוץ ירוק לעיטור
חצי כפית שום טחון
1 כפית ג'נגר טחון
2 בצלי שאלוט קצוצים
2 כפות שמן צמחי
שמן שומשום, סוכר, סויה
הוראות הכנה
1. מבשלים את הספגטי לפי הוראות ההכנה ומצננים.
2. מלהטים ווק ולתוכו שמים 2 כפות שמן ומיד את חזה האווז ומקפיצים עד להזהבה קלה, חשוב לחמם היטב את הווק (ע"מ לקבל את הריח האופייני המעושן).
3. מוסיפים את השום, ג'נגר, השאלוט ופלפל הצ'ילי ומוודאים שלא ישרפו.
4. מוסיפים את הפטריות השחורות והגזר ומתבלים בסויה, סוכר וטועמים.
5. מוסיפים את הספגטי ומערבבים היטב, משלימים טעם אם צריך, וברגע האחרון מוסיפים את האספרגוס.
6. מסירים מהאש, מעטרים בבצל ירוק ומזלפים משעו שמן שומשום.