ניוקי ערמונים, גבינת עיזים ושקדים קלויים

מרכיבים (4-5 מנות) :800 ג' תפוח אדמה (כ-6 תפוחי אדמה בינוניים חלוטים במים עם הקליפה)400 ג' בטטה 350 גרם קמח לבן1 ביצה1 חלמון3 כפות פרמז'ן מגורד2 כפות מלח500 גרם ערמונים קלופים300 מ"ל ציר ירקות200 מ"ל שמנת מתוקהאופן ההכנה:מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עם הקליפה כ-10 דקות.מעבירים את תפוחי האדמה והבטטות לתנור 180 מעלות עד שהם רכים ויבשים מנוזלים.מקלפים את תפוחי האדמה והבטטות בעודם חמים ומועכים למחית.מוסיפים את הקמח, הביצה והחלמון, כף מלח ומועכים עד למרקם בצק.מרדדים ומגלגלים את בצק הניוקי לרצועות/ מקלונים, חותכים לבצקניות ניוקי.מבשלים במים רותחים עד שהניוקי צף למעלה.טוחנים בבלנדר את הערמונים וציר ירקות.מעבירים למחבת את הניוקי ואת הרוטב.מוסיפים שמנת וכף מלח ומקפיצים עד שהרוטב מבעבע.לקישוט מוסיפים 2 פלחי גבינת עיזים, שקדים קלויים וגבעולי עירית.מסעדת LAVAN. אבא אבן 27, הרצליה פיתוח. 09-9586080.

מרכיבים (4-5 מנות) :
800 ג' תפוח אדמה (כ-6 תפוחי אדמה בינוניים חלוטים במים עם הקליפה)
400 ג' בטטה
350 גרם קמח לבן
1 ביצה
1 חלמון
3 כפות פרמז'ן מגורד
2 כפות מלח
500 גרם ערמונים קלופים
300 מ"ל ציר ירקות
200 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עם הקליפה כ-10 דקות.
מעבירים את תפוחי האדמה והבטטות לתנור 180 מעלות עד שהם רכים ויבשים מנוזלים.
מקלפים את תפוחי האדמה והבטטות בעודם חמים ומועכים למחית.
מוסיפים את הקמח, הביצה והחלמון, כף מלח ומועכים עד למרקם בצק.
מרדדים ומגלגלים את בצק הניוקי לרצועות/ מקלונים, חותכים לבצקניות ניוקי.
מבשלים במים רותחים עד שהניוקי צף למעלה.
טוחנים בבלנדר את הערמונים וציר ירקות.
מעבירים למחבת את הניוקי ואת הרוטב.
מוסיפים שמנת וכף מלח ומקפיצים עד שהרוטב מבעבע.
לקישוט מוסיפים 2 פלחי גבינת עיזים, שקדים קלויים וגבעולי עירית.

מסעדת LAVAN. אבא אבן 27, הרצליה פיתוח. 09-9586080.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר