fbpx

ניו אורלינס בירת הגורמה של ארה"ב חוזרת לחיים

לתעשיית ההסעדה תפקיד קריטי במאמץ הבנייה מחדש של ניו אורלינס, מאחר שיותר מ- 10 אחוז מתושבי העיר עובדים בתחום ותלויים בתיירות כדי לשרוד
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

פחות מחודש אחרי שסופת ההוריקן קתרינה הרסה את ניו אורלינס, חזר פול פרודהום אל העיר. השף ויוצר התבלינים המפורסם חזר לרובע הצרפתי של ניו אורלינס כדי לשפץ את מסעדת K-Paul’s Louisiana Kitchen שהוצפה, כשהוא והצוות שלו מקווים לארגן את המקום תוך מספר ימים, ולהתחיל להאכיל באוכל הקאג'ון המפורסם של פרודהום ושל העיר את העובדים והחיילים בעיר.

לתעשיית ההסעדה תפקיד קריטי במאמץ הבנייה מחדש של ניו אורלינס, מאחר שיותר מ- 10 אחוז מתושבי העיר עובדים בתחום ותלויים בתיירות כדי לשרוד.

התחזית לחודשים הבאים מעורפלת. ג'ים פאנק, מנכ"ל אגודת המסעדות של לואיזיאנה אמר לעיתונאים כי הוא מעריך שלפחות 25 אחוז מ- 3,400 המסעדות בניו אורלינס לא ייפתחו מחדש בגלל עלויות ביטוח, בעיות כוח אדם או תזרים מזומנים.

מסעדות העיר יוצרות הכנסות של 2.1 מיליארד דולר בשנה, ופאנק מעריך כי השנה יירד המחזור ל- 500 מיליון דולר בלבד בגלל קתרינה.

מסתבר כי מסעדות רבות ברובע הצרפתי, הבנוי בשטח הגבוה של העיר, סבלו נזקים מינימליים, אך המצב שונה בחלקים אחרים של העיר.
מסעדות רבות בעיר מציעות עתה תפריטים מצומדמים, ופרודהום אומר כי הוא עומד להוריד מחיר טיפוסי של מנות במסעדה מ- 26 ל- 10 דולר.

כעיר התלויה בתיירות, בתיירות, הקהילה העסקית של ניו אורלינס מקווה להתארגן עד תחילת 2006.
"אנו מצפים ל- 45-30 מלונות מוכנים לפעולה באוקטובר, ובסוף השנה אנו מצפים ש- 95 אחוז מבתי המלון יהיו במצב טוב יותר מכפי שהיו לפני הסופה", אמר סטן פרי, נשיא לשכת הכנסים והמבקרים של ניו אורלינס.


Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה