ל- 4 מנות/סועדים
חומרים:
400 גר' נתחי פילה ברבוניות בגודל של 10 ס"מ
קמח לקימוח הנתחים
שמן זית לטיגון במחבת
ציר דגים
קורט מלח / פלפל שחור גרוס
לחמאת כוסברה:
200 גר' חמאה צהובה
150 גר' כוסברה קצוצה
50 גר' בצל ירוק
50 גר' פטרוזיליה קצוצה
כף שום כתוש טרי
3 כפות מיץ לימון טרי
20 מ"ל יין לבן מצומצם
מלח / פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מפשירים חמאה צהובה לטמפרטורת החדר ומעבירים אותה לבלנדר עד לקבלת מרקם משחתי.
יש לטחון במג'ימיקס את כל מרכיבי החמאה יחד עד לקבלת טחינה דקה.
לאחר שהתקבלה טחינה דקה יש לאחד בין שתי התערובות עד ליצירת תערובת אחידה וכמובן לבדוק תיבול.
בקסרול קטן מצמצמים מעט ציר דגים ומוסיפים את תערובת חמאת הכוסברה ביחס של 1:5 (1 ציר דגים, 5 תערובת חמאת הכוסברה) עד לקבלת רוטב סמיך.
את הברבוניות מטגנים במחבת לוהטת עם מעט שמן זית, מתחילים לטגן מהצד של העור למשך ½ דקה, והופכים לעוד ½ דקה. מנגבים בנייר סופג.
אופן ההגשה:
מסדרים את נתחי הברבוניות על צלחת הגשה, ומוזגים את הרוטב על נתחי הברבוניות.
ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"