נתח קוט דה בף צלוי ברוזמרין מוגש עם מוח עצם

 

החומרים
נתח קוט דה בף מיושן היטב במשקל 900 – 1200 גרם, עם העצם
2 עצמות מוח באורך 10 ס"מ כל אחת
50 גרם חמאה רכה
3 גבעולי רוזמרין (עלים בלבד), קצוצים דק
מלח גס
פלפל שחור גרוס

ההכנה
העצמות: משרים את העצמות במקרר למשך שעתיים במי קרח עם כף מלח. להגשה אופים את העצמות 20 דקות בתנור בתבנית קטנה (במקביל לנתח הבשר), מפזרים עליהן מלח גס ומגישים לצד הבשר.

אפשרות נוספת היא לשחרר את המוח מהעצמות על ידי דחיפה מצדה הצר אל של העצם לעבר צדה הרחב, לפרוס אותו בעזרת סכין טבולה במים חמים לפרוסות בעובי 1 ס"מ, לטגן את הפרוסות במחבת טפלון ללא שומן כ- 15 שניות מכל צד ולהניח על נתח הבשר עם מעט מלח גס.

הבשר
מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (240 מעלות). מורחים את נתח הבשר בחמאה הרכה ומפזרים עליו את עלי הרוזמרין הקצוצים, ממליחים ומפלפלים בנדיבות ומכניסים לתנור ל- 10 דקות.

מנמיכים את החום ל-200 מעלות וצולים 10 דקות נוספות. מוציאים את נתח הבשר מהתנור, עוטפים אותו ברדיד אלומיניום ושומרים כ- 8 דקות במקום חמים.

ההגשה
מניחים את נתח הבשר בצלחת הגשה אחת גדולה מחוממת (במיקרו או בתנור) ומגישים עם שני סכינים לבשר. מוסיפים את המוח ומגישים (עם שתי כפיות קטנות לעצמות המוח).






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה