"סוכריות פילו" ממולאות מוס כבד עוף בטטה וביצה

מתכון של מעדני יחיעם לראש השנה בטעם עשיר ומקורי. מאפה טעים ויפה שיקשט את שולחן החג

מהדקים היטב ומגלגלים עד לקבלת אצבע ארוכה. "מכווצים" את הקצוות ויוצרים צורה של סוכרייה
מהדקים היטב ומגלגלים עד לקבלת אצבע ארוכה. "מכווצים" את הקצוות ויוצרים צורה של סוכרייה. צילום יולה זובריצקי

מצרכים לכ- 12 יחידות

1 מיכל מוס כבד עוף כמו של יחיעם (140 גרם)

1/2 חבילה פילו מקמח מלא (250 גרם)

צרור גבעולי עירית

צרור עלי בזיליקום

2 ביצים בגודל בינוני

2-3 בטטה קלופה

1 שן שום כתושה

מלח ופלפל לפי הטעם

תרסיס שמן זית

3 כפות פרג או קצח לקישוט

אופן ההכנה

קולפים את הבטטה וחותכים למלבנים ארוכים בגודל של 6 על 2 ס"מ.

מרתיחים מים ומלח בסיר בינוני ומבשלים כחצי בישול. מסננים היטב ומניחים בצד.

שולקים את הביצים ומגרדים בפומפייה דקה.

מערבבים יחד עם השן הכתושה ומניחים בצד.

הכנת הפילו

חותכים את דפי הפילו לריבועים בגודל 10 על 14 ס"מ. מרססים מלבן פילו ומניחים עליו מלבן נוסף משומן אף הוא.

ממלאים בשכבות: בקצה כל מלבן לאורך מניחים 1 כפית גדושה מוס כבד עוף, מלבן בטטה,  מעט ביצה מגורדת ועלה בזיליקום.

מהדקים היטב ומגלגלים עד לקבלת אצבע ארוכה.

"מכווצים" את הקצוות ויוצרים צורה של סוכרייה.

במידת הצורך מהדקים באמצעות קיסם.

מרססים שמן במעטה החיצוני וזורים פרג או קצח.

אפייה

מכניסים לאפייה מהירה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות – לפילו דרושות דקות בודדות של אפייה, ויש להיזהר מהשחמת יתר.

לאחר שהפילו מזהיב, לקרר בטמפרטורת החדר.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה