חומרים ל- 12 סופגניות:
500 גרם קמח
2 ביצים
100 גרם מרגרינה
25 גרם שמרים
קורט מלח
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
2 כוסות מים פושרים
חומרים למלית:
1 כוס גרגרי רימונים
3/4 כוס סוכר
1/2 כפית מיץ לימון
1/2 כוס מים
כף קורנפלור
חומרים לרוטב:
1 כוס גרגרי רימונים
2 כפות סוכר
1/4 כוס ליקר גרנדין
1כוס מים
1 כף קורנפלור
אופן הכנת הסופגניה:
מערבבים את השמרים עם 1/4 כוס מים וכף קמח ומשרים כ- 5 דקות.
מקציפים את הביצים והסוכר.
ממיסים את המרגרינה.
מערבבים את כל חומרי הסופגניה ולשים עד לקבלת בצק אחיד. לאחר מכן מניחים לבצק לכ- 30 דקות.
יוצרים 12 עיגולים מהבצק, ונותנים לבצק "לנוח" עוד כ-30 דקות.
מחממים את השמן ומטגנים את הסופגניה מכל צד עד לקבלת גוון זהוב.
אופן הכנת המלית:
מבשלים את הסוכר עם 1/2 מכמות המים.
מוסיפים את הרימונים ומבשלים כ- 15 דקות.
מערבבים את יתרת המים עם הקורנפלור עד לרתיחה ומכבים את האש, ומניחים לרוטב להמשיך להתחמם כמספר דקות נוספות.
אופן הכנת רוטב הרימונים:
מבשלים את הסוכר עם ליקר הגרנדין ו- 3/4 מכמות המים כ-10 דקות.
מסמיכים עם בלילת קורנפלור (קורנפלור + 1/4 כוס מים קרים) ולאחר רתיחה שניה מוסיפים הרימונים.