חומרים ל – 30 סופגניות, 200 קלוריות כל אחת:
5 כוסות של קמח לבן
3 כפות סוכר
3 כפות שמן קנולה
1 כפית אבקת אפיה
מעט מלח
רביעיית יוגורט
גביע גבינה לבנה 5%
גרידת לימון מלימון אחד
4 ביצים
שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
להכניס את כל החומרים למיקסר/מעבד מזון ולערבב כ – 5 דקות במהירות בינונית.
לחלק את הבצק שהתקבל לשלושה חלקים שווים.
לרדד את הבצק (כל חלק בתוכו) לעובי של כ – ½1 ס"מ.
לקרוץ עיגולים עם כוס.
לחמם בסיר את שמן עמוק ולטגן את העיגולים משני הצדדים עד קבלת צבע זהוב
(כ – ½4 דקות לסופגניה).
לפזר אבקת סוכר ולהגיש חם.
המלצה:
להזריק יוגורט בטעם שמנת חמוצה לסופגניות בעזרת מזרק לקישוט עוגות.