רכיבים לבצק ( 35-40 סופגניות):
1 ושלושת רבעי כוסות חלב
50 גרם שמרים טריים
חצי כוס סוכר
1 קילוגרם קמח
2 ביצים גדולות
1 כפית פרג שלם
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית טימין יבש
35 גרם בזיליקום טרי קצוץ גס
1 כפית פסטו איכותי
2 כפות ויסקי/ברנדי
10 גרם חמאה חתוכה ל- 8 קוביות בטמפרטורת החדר
15 גרם מלח
2 ליטר שמן קנולה לטיגון
רכיבים לציפוי:
500 גבינה בולגרית למריחה 10% של גד
מעט פסטו ובזיליקום טרי לקישוט
אופן ההכנה:
מערבבים בקערת המיקסר במהירות נמוכה את החלב, השמרים והסוכר כדקה. מוסיפים את הקמח, הביצים,תבלינים יבשים, בזיליקום, פסטו והאלכוהול.
מערבבים במהירות נמוכה כ- 5 דקות, ומכניסים את החמאה/מרגרינה לקערה בהדרגה קוביה אחר קוביה.
כאשר נוצר בצק מוסיפים את המלח ולשים עוד כ- 4 דקות במהירות גבוהה יותר עד יצירת בצק אחיד גמיש רך, ולא דביק.
אין צורך בהתפחת הבצק, מתחילים לעבוד מיד:
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 30-40 גרם לסופגנייה קטנה, ומכדררים אותם לעיגולים חלקים.
מניחים את כדורי הבצק על תבנית משומנת היטב במרווחים זה מזה, עליהם מניחים מגבת מטבח ובטמפרטורת החדר מתפיחים עד שיכפילו את נפחן.
במקביל בזמן התפיחה, מחממים סיר רחב עם שמן (2 ליטר שמן קנולה, בגובה חצי הסיר) בטמפרטורה גבוהה של כ-150 מעלות.
צריך להיזהר שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הסופגניות לא יהיו מוכנות מבפנים, הסופגנייה צריכה לתפוח בשמן ולהיטגן 2 דקות מכל צד.
את הסופגניות רצוי להעביר עם מרית משומנת מהמגש לשמן החם בזהירות, כשהפנים העגולות נכנסות עם הפנים לשמן, והחלק הישר מציץ החוצה, מטגנים עד לקבלת צבע זהוב, 2 דקות מכל צד, מעבירים למסננת, נותנים להתקרר בטמפרטורת החדר.
הכנת הציפוי:
מעבירים את הגבינה לשק זילוף.
מחוררים את הסופגניה, וממלאים בנדיבות, עם כפית.
מקשטים במעט פסטו כל סופגנייה.