מתכון לכ– 30 סופגניות
רכיבים יבשים:
2 כוס קמח שיפון
2 כוס קמח לבן
50 גרם שמרים יבשים
1 שקית סוכר וניל
4 כפות סוכר חום או 10 שקיות סוכרלוז
קורט מלח
רכיבים רטובים:
1.5 כוסות מים פושרים
4 כפות שמן
4 חלמונים
2 כפות קוניאק (לא חובה)
קליפת לימון או תפוז מגוררת דק (לא חובה)
למילוי:
ממגוון הממרחים והקונפיטורות של משק לין
אופן ההכנה:
להכניס את כל החומרים היבשים לקערה.
לערבב מעט ליצירת אחידות.
להוסיף את החומרים הרטובים.
ללוש היטב עד קבלת בצק חלק.
להניח לבצק לתפוח כ-40 דקות.
לאחר התפיחה יש לרדד את הבצק לעובי של כ-2 ס"מ, ולקרוץ עיגולים בעזרת כוס.
להניח לתפיחה נוספת של כ– 1/2 שעה.
לחמם בסיר שמן עמוק ולטגן את העיגולים משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב. (לחסכון קלורי- ניתן להבריש בשמן ולאפות עד לקבלת צבע זהוב).
להוציא את הסופגניות ולהזליף לתוכן בעזרת מזרק את כמות המילוי הרצויה.
ניתן לפזר אבקת סוכר.
להגיש חם.
מגוון הממרחים והקונפיטורות של משק לין:
ממרחי חלבה דבש, אורגנית או חלבה בתוספת דבש ואגוזי לוז, ממרח תמרים ואגוזי מלך, ממרח חרובים ואגוזי לוז, חמאת בוטנים עם דבש, חמאת בוטנים עם דבש, ממרח חרובים ואגוזים בתוספת דבש ומעדני קונפיטורת: קונפיטורת תאנים וקינמון, תפוזים וג'ינג'ר, אתרוגים, קונפיטורת רימונים מופחתת סוכר. מחירים: 15-22 ₪.