סופגניות פבלובה לימון

חומרים ל-40-35 סופגניות:לבצק: ¾1 כוסות חלב50 גר' שמרים טריים (קוביית שמרית)1/2 כוס סוכר1 ק"ג (כ-7 כוסות) קמח2 ביצים גדולות1כפית תמצית וניל1 כפית קליפת תפוז או לימון, מגוררת 2 כפות ויסקי (או ברנדי)100 גר' חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה ל-8 קוביות 10 גר' מלח2 ליטר שמן קנולה לטיגוןלמילוי:גרידה מ- 4 לימוניםכוס מיץ לימון1/2 כוס סוכר 8 חלמונים600 גרם שוקולד לבן250 גרם גבינת פרסקה של גדלפבלובה:5 חלבוניםכוס סוכרכוס אבקת סוכראופן ההכנה:הבצק:מערבבים בקערת מיקסר במהירות נמוכה את החלב, השמרים והסוכר כדקה. מוסיפים את הקמח, הביצים, תמצית הווניל, קליפת התפוז או הלימון והאלכוהול. מערבבים במהירות נמוכה במשך 5 דקות ומכניסים את החמאה לקערה בהדרגה, קובייה אחר קובייה.כשנוצר בצק, מוסיפים את המלח ולשים עוד 4 דקות במהירות גבוהה עד יצירת בצק אחיד, גמיש, רך ולא דביק. אין צורך בהתפחת הבצק, אפשר להתחיל לעבוד מיד. יוצרים מהבצק כדורים במשקל 30–40 גר' ומכדררים אותם לעיגולים חלקים. מניחים את כדורי הבצק על תבנית משומנת היטב במרווחים שווים זה מזה.מניחים עליהם מגבת מטבח ומתפיחים כשעה וחצי עד שיכפילו את נפחם.במקביל מחממים סיר רחב עם שמן לכ-150 מעלות. צריך להקפיד שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הסופגניות לא יהיו מוכנות בפנים. מטגנים את הסופגניות בשמן החם כשהצד העגול כלפי מטה עד קבלת צבע זהוב. הופכים ומטגנים שתי דקות את הצד השני. מעבירים למסננת ונותנים לסופגניות להתקרר בטמפרטורת החדר.המילוי :בסיר מרתיחים מיץ לימון, גרידת לימון וסוכר, עם מד חום מגיעים לבישול של 120 מעלות.במקביל מקציפים את החלמונים לתערובת תפוחה.שופכים את הסירופ החם למיקסר עם החלמונים באיטיות, תוך כדי הקצפה, וממשיכים להקציף עוד 5 דקות עד שהמסה מתקררת.ממיסים שוקולד לבן במיקרו.מערבבים עם מסת החלמונים עד איחוד, וטורפים את גבינת הפרסקה פנימה.שומרים במקרר.לפבלובה:מקציפים את החלבונים עד שהופכים ללבנים.מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף כ- 5 דקות עד קצף יציב.מקפלים אבקת סוכר ומעבירים לשק זילוף עם פייה חלקה.מזלפים על מגשים עם ניירות אפייה עיגולי פבלובה בקוטר 5 ס"מ, ומייבשים בתנור חם 80 מעלות כשעתיים.הרכבה:חותכים את הכיפה העליונה מהסופגנייה ומניחים פבלובה מעל.מזלפים את קרם הלימון בתוך הפבלובה.

חומרים ל-40-35 סופגניות:
לבצק:
¾1 כוסות חלב
50 גר' שמרים טריים (קוביית שמרית)
1/2 כוס סוכר
1 ק"ג (כ-7 כוסות) קמח
2 ביצים גדולות
1כפית תמצית וניל
1 כפית קליפת תפוז או לימון, מגוררת
2 כפות ויסקי (או ברנדי)
100 גר' חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה ל-8 קוביות
10 גר' מלח
2 ליטר שמן קנולה לטיגון

למילוי:
גרידה מ- 4 לימונים
כוס מיץ לימון
1/2 כוס סוכר
8 חלמונים
600 גרם שוקולד לבן
250 גרם גבינת פרסקה של גד

לפבלובה:
5 חלבונים
כוס סוכר
כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:
הבצק:
מערבבים בקערת מיקסר במהירות נמוכה את החלב, השמרים והסוכר כדקה.
מוסיפים את הקמח, הביצים, תמצית הווניל, קליפת התפוז או הלימון והאלכוהול. מערבבים במהירות נמוכה במשך 5 דקות ומכניסים את החמאה לקערה בהדרגה, קובייה אחר קובייה.
כשנוצר בצק, מוסיפים את המלח ולשים עוד 4 דקות במהירות גבוהה עד יצירת בצק אחיד, גמיש, רך ולא דביק.
אין צורך בהתפחת הבצק, אפשר להתחיל לעבוד מיד.
 יוצרים מהבצק כדורים במשקל 30–40 גר' ומכדררים אותם לעיגולים חלקים.
מניחים את כדורי הבצק על תבנית משומנת היטב במרווחים שווים זה מזה.
מניחים עליהם מגבת מטבח ומתפיחים כשעה וחצי עד שיכפילו את נפחם.
במקביל מחממים סיר רחב עם שמן לכ-150 מעלות.
צריך להקפיד שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הסופגניות לא יהיו מוכנות בפנים. מטגנים את הסופגניות בשמן החם כשהצד העגול כלפי מטה עד קבלת צבע זהוב. הופכים ומטגנים שתי דקות את הצד השני.
מעבירים למסננת ונותנים לסופגניות להתקרר בטמפרטורת החדר.

המילוי :
בסיר מרתיחים מיץ לימון, גרידת לימון וסוכר, עם מד חום מגיעים לבישול של 120 מעלות.
במקביל מקציפים את החלמונים לתערובת תפוחה.
שופכים את הסירופ החם למיקסר עם החלמונים באיטיות, תוך כדי הקצפה, וממשיכים להקציף עוד 5 דקות עד שהמסה מתקררת.
ממיסים שוקולד לבן במיקרו.
מערבבים עם מסת החלמונים עד איחוד, וטורפים את גבינת הפרסקה פנימה.
שומרים במקרר.

לפבלובה:
מקציפים את החלבונים עד שהופכים ללבנים.
מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף כ- 5 דקות עד קצף יציב.
מקפלים אבקת סוכר ומעבירים לשק זילוף עם פייה חלקה.
מזלפים על מגשים עם ניירות אפייה עיגולי פבלובה בקוטר 5 ס"מ, ומייבשים בתנור חם 80 מעלות כשעתיים.

הרכבה:
חותכים את הכיפה העליונה מהסופגנייה ומניחים פבלובה מעל.
מזלפים את קרם הלימון בתוך הפבלובה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר