סופגניות קלאסיות

חומרים (40-43 יח'):½ ק"ג קמח1/3 כוס סוכר (50 גר')1 כפית מלח (10 גר')3/4 כוס חלב/מים (150 גר')4 ביצים175 גר' חמאה20 גר' שמרים – שימרית – שמרים טריים שאין צורך בהמסתם1 כף ברנדיאופן ההכנה:מערבבים במיקסר עם וו לישה, את הקמח, שמרים, סוכר וחלב.מוסיפים את הביצים, מלח, ולשים במשך 7 דקות במהירות בינונית-איטית.מוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי לישה עד קבלת בצק חלק ואחיד ללא בליטות.מוציאים הבצק ועוטפים בניילון נצמד מקומח למשך שעה וחצי בטמפרטורת החדר, עד הכפלת נפח הבצק. מוציאים את האוויר מהבצק ומכסים שנית בניילון ומכניסים למקרר למשך כשעתיים.מחלקים את הבצק ל-40 יח' של 35 גר' כ"א ומגלגלים לכדורים. מתפיחים עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר.מחממים שמן בוטנים, חמניות או כותנה.מטגנים כך שראשית מכניסים את החלק שקיבל "קליפה" לשמן והופכים לאחר כ-3 דקות למשך 3 דקות נוספות.ממלאים בעזרת שק זילוף בריבת משמש, ריבת חלב, פובידל, רוזמרי או ריבה מעורבת.בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים.טיפים להכנת הבצק: חשוב להקפיד על זמני לישה (13 דקות) ו על המהירות האיטית בלישה בעזרת הוו לישה. כמו כן, הקפידו על טמפרטורת החמאה בזמן הכנסתה לבצק. מומלץ להשתמש בחמאה החתוכה לקוביות והנמצאת בטמפרטורת החדר. טיפ לאפייה: יש לחמם תנור ל-50 מעלות ולכבות אותו. להכניס תבנית עם מים לתנור ובמקביל להכניס את הסופגניות לתפיחה עד הכפלת הנפח. זאת על מנת שלא תתקבל קליפה חיצונית קשה והסופגנייה לא תתהפך מיד בכניסתה לטיגון בשמן. לחילופין, יש לכסות את הסופגניות במטלית בד או מטלית מטבח.באיזה שמן משתמשים? רצוי להשתמש בשמן כותנה שאינו נשרף ואינו מעלה ריחות, וכן ניתן להשתמש בו במהלך ימי חג החנוכה לטיגונים נוספים.רשת 'שמו קונדיטוריה', www.shemo.co.il

חומרים (40-43 יח'):
½ ק"ג קמח
1/3 כוס סוכר (50 גר')
1 כפית מלח (10 גר')
3/4 כוס חלב/מים (150 גר')
4 ביצים
175 גר' חמאה
20 גר' שמרים – שימרית – שמרים טריים שאין צורך בהמסתם
1 כף ברנדי

אופן ההכנה:
מערבבים במיקסר עם וו לישה, את הקמח, שמרים, סוכר וחלב.
מוסיפים את הביצים, מלח, ולשים במשך 7 דקות במהירות בינונית-איטית.
מוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי לישה עד קבלת בצק חלק ואחיד ללא בליטות.
מוציאים הבצק ועוטפים בניילון נצמד מקומח למשך שעה וחצי בטמפרטורת החדר, עד הכפלת נפח הבצק.
מוציאים את האוויר מהבצק ומכסים שנית בניילון ומכניסים למקרר למשך כשעתיים.
מחלקים את הבצק ל-40 יח' של 35 גר' כ"א ומגלגלים לכדורים.
מתפיחים עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר.
מחממים שמן בוטנים, חמניות או כותנה.
מטגנים כך שראשית מכניסים את החלק שקיבל "קליפה" לשמן והופכים לאחר כ-3 דקות למשך 3 דקות נוספות.
ממלאים בעזרת שק זילוף בריבת משמש, ריבת חלב, פובידל, רוזמרי או ריבה מעורבת.
בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים.

טיפים להכנת הבצק:
חשוב להקפיד על זמני לישה (13 דקות) ו על המהירות האיטית בלישה בעזרת הוו לישה.
כמו כן, הקפידו על טמפרטורת החמאה בזמן הכנסתה לבצק. מומלץ להשתמש בחמאה החתוכה לקוביות והנמצאת בטמפרטורת החדר.

טיפ לאפייה:
יש לחמם תנור ל-50 מעלות ולכבות אותו.
להכניס תבנית עם מים לתנור ובמקביל להכניס את הסופגניות לתפיחה עד הכפלת הנפח.
זאת על מנת שלא תתקבל קליפה חיצונית קשה והסופגנייה לא תתהפך מיד בכניסתה לטיגון בשמן.
לחילופין, יש לכסות את הסופגניות במטלית בד או מטלית מטבח.

באיזה שמן משתמשים?
רצוי להשתמש בשמן כותנה שאינו נשרף ואינו מעלה ריחות, וכן ניתן להשתמש בו במהלך ימי חג החנוכה לטיגונים נוספים.

רשת 'שמו קונדיטוריה', www.shemo.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר