סטייק סלמון ברוטב ג’ינגר ופטריות

 

חומרים
4 יחידות סטייק סלמון דגי תנובה
חצי כוס שמן זית
חצי כוס מיץ לימון
מלח
פלפל
2 כפות חמאה תנובה
3 כפות שורש ג’ינגר טרי מגורד
כף שום כתוש
סלסלת פטריות שמפיניון טריות פרוסות
2 כפות רוטב סויה אוליביה
חצי כוס יין לבן יבש

אופן ההכנה
שוטפים את הדגים ומייבשים בנייר סופג

משרים את הדגים למשך שעה בתערובת של שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.

צולים את הדגים על הגריל או על מחבת פסים כחמש דקות מכל צד

במקביל מכינים את הרוטב: ממיסים חמאה, מטגנים את הג’ינגר השום והפטריות.

מוסיפים את הסויה והיין הלבן לרוטב ומרתיחים על אש קטנה

מניחים את הדג על גבי צלחת יוצקים מהרוטב בנדיבות ומקשטים בפלחי לימון

הצעת הגשה
מומלץ להגיש עם תפוח אדמה אפוי או ירקות שורש מוקפצים.







היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה