fbpx

סלט טונה אדומה וקוסקוס

מצרכים:200 גרם קוסקוס, מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"1/2 נתח טונה אדומה טרייה (אפשר גם להחליף לטונה מקופסת שימורים)4 כרישה1 כפית סוכר חום דמררהמיץ מ-1 לימון 1 כף צלפיםסלסלת עגבניות שרי חצויות לרבעיםחופן צנובריםצרור בזיליקום קצוץ, אך לא דק מידי1 כפית פלפל מדגסקאר יבש אדוםשמן זיתמלח ופלפלחופן גרעיני חמנייה קלוייםגבינת פטה או בולגרית או צפתיתחופן זיתים מגולעניםאופן ההכנה:מתחילים בכבישה של הכרישה:קוצצים את הכרישה לטבעות דקות דקות, על מנת להמנע מהסתבכות מיותרת עם הסיבים בזמן האוכל.מניחים בקערה את הכרישה הפרוסה, מוסיפים את הסוכר ואת מיץ הלימון; ומשאירים אותה במרינדה הזו כשעה. רצוי לטעום את המרינדה ולראות שהיא לא מתוקה מדי.מוציאים את הכרישה מהמרינדה ומניחים בקערה חדשה.מוסיפים את הצלפים, העגבניות, הצנוברים, הבזיליקום והפלפל – מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל, ומערבבים.מכינים את הקוסקוס על פי הוראות היצרן שעל גבי האריזה.את גרעיני החמנייה לקלות על אש קטנה במחבת ללא שמן, ולערבב כל הזמן – לא יותר מ-3 דקות.מסדרים כמות קטנה של הקוסקוס בצלחת.על הקוסקוס מניחים באלגנטיות את הסלט, ועליו את נתחי הטונה הטריה (או מפוררים לאחר סינון את הטונה מהקופסה).מפוררים את הגבינה מעל הכול ומפזרים את הזיתים.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מצרכים:
200 גרם קוסקוס, מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
1/2 נתח טונה אדומה טרייה (אפשר גם להחליף לטונה מקופסת שימורים)
4 כרישה
1 כפית סוכר חום דמררה
מיץ מ-1 לימון
1 כף צלפים
סלסלת עגבניות שרי חצויות לרבעים
חופן צנוברים
צרור בזיליקום קצוץ, אך לא דק מידי
1 כפית פלפל מדגסקאר יבש אדום
שמן זית
מלח ופלפל
חופן גרעיני חמנייה קלויים
גבינת פטה או בולגרית או צפתית
חופן זיתים מגולענים

אופן ההכנה:
מתחילים בכבישה של הכרישה:
קוצצים את הכרישה לטבעות דקות דקות, על מנת להמנע מהסתבכות מיותרת עם הסיבים בזמן האוכל.
מניחים בקערה את הכרישה הפרוסה, מוסיפים את הסוכר ואת מיץ הלימון; ומשאירים אותה במרינדה הזו כשעה.
רצוי לטעום את המרינדה ולראות שהיא לא מתוקה מדי.
מוציאים את הכרישה מהמרינדה ומניחים בקערה חדשה.
מוסיפים את הצלפים, העגבניות, הצנוברים, הבזיליקום והפלפל – מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל, ומערבבים.
מכינים את הקוסקוס על פי הוראות היצרן שעל גבי האריזה.
את גרעיני החמנייה לקלות על אש קטנה במחבת ללא שמן, ולערבב כל הזמן – לא יותר מ-3 דקות.
מסדרים כמות קטנה של הקוסקוס בצלחת.
על הקוסקוס מניחים באלגנטיות את הסלט, ועליו את נתחי הטונה הטריה (או מפוררים לאחר סינון את הטונה מהקופסה).
מפוררים את הגבינה מעל הכול ומפזרים את הזיתים.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר