סלט עגבניות טוסקני

חומרים:1 ק"ג עגבניות תמר בשרניות ובשלות1 ק"ג עגבניות תמר חצי בשלות300 גרם פלפל אדום מתוק300 גרם בצל סגול קצוץ גס1 כוס עשבי תיבול קצוצים: בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה ונענעשמן זית½ כוס מיץ ליים גרדת קליפת לייםהכנות מקדימות: חותכים את העגבניות לרבעים ומסירים את הגרעינים. מפזרים את העגבניות על התבנית ומוסיפים מעל מלח גס, פלפל גרוס ושמן זית (בנדיבות). מכניסים לאפייה בחום בינוני למשך 20 דקות (על מנת לנקות את הטעמים מהעגבניה הדומיננטית)אופן ההכנה:קולים את הפלפלים על אש חשופה – עד לקבלת שכבה שחורה מסביב כל הפלפל. מקררים ומקלפים את הפלפלים, ולאחר מכן חותכים אותם לרצועות דקות. שולקים את העגבניות החצי בשלות  במים רותחים (כדי שנוכל לקלף בקלות).חותכים את העגבניות לרבעים או לשמיניות (בהתאם לגודל העגבניה). משרים בתוך צנצנת עם שמן זית ומלח גס במשך כשלוש שעות.הרכבת הסלט:מערבבים בקערה גדולה את עשבי התיבול הקצוצים, הבצל, העגבניות האפויות, העגבניות מהצנצנת והפלפלים הקלויים.מוסיפים את מיץ הליים, גרדת הקליפה ומלח ופלפל לפי הטעם

חומרים:
1 ק"ג עגבניות תמר בשרניות ובשלות
1 ק"ג עגבניות תמר חצי בשלות
300 גרם פלפל אדום מתוק
300 גרם בצל סגול קצוץ גס
1 כוס עשבי תיבול קצוצים: בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה ונענע
שמן זית
½ כוס מיץ ליים
גרדת קליפת ליים

הכנות מקדימות:
חותכים את העגבניות לרבעים ומסירים את הגרעינים.
מפזרים את העגבניות על התבנית ומוסיפים מעל מלח גס, פלפל גרוס ושמן זית (בנדיבות).
מכניסים לאפייה בחום בינוני למשך 20 דקות (על מנת לנקות את הטעמים מהעגבניה הדומיננטית)

אופן ההכנה:
קולים את הפלפלים על אש חשופה – עד לקבלת שכבה שחורה מסביב כל הפלפל.
מקררים ומקלפים את הפלפלים, ולאחר מכן חותכים אותם לרצועות דקות.
שולקים את העגבניות החצי בשלות  במים רותחים (כדי שנוכל לקלף בקלות).
חותכים את העגבניות לרבעים או לשמיניות (בהתאם לגודל העגבניה).
משרים בתוך צנצנת עם שמן זית ומלח גס במשך כשלוש שעות.

הרכבת הסלט:
מערבבים בקערה גדולה את עשבי התיבול הקצוצים, הבצל, העגבניות האפויות, העגבניות מהצנצנת והפלפלים הקלויים.
מוסיפים את מיץ הליים, גרדת הקליפה ומלח ופלפל לפי הטעם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר