סלט תרד ותאנים אפויות בדבש מפרחי אקליפטוס

 

החומרים להכנת 4 מנות
חצי ק”ג תרד
1 כוס עלים ירוקים
250 גרם תאנים חצויות לשתיים
רבע כוס דבש מפרחי אקליפטוס של יד מרדכי
2 כפות רוטב סויה (לא חובה)
1 כף שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן
1 שן שום כתושה
רבע כוס שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן
4 כפות חומץ בלסמי


אופו ההכנה
1. מחממים תנור לחום גבוה – מוד גריל (240 צ.). מסדרים בצפיפות את התאנים על גבי תבנית פיירקס. מחממים במחבת קטנה את הדבש, שמן זית, וסויה ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד. יוצקים את הרוטב מעל התאנים ומכניסים לתנור ל- 5 דקות, או עד שהן מתחילות להזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר

2. מערבבים בכלי שמן זית עם מעט מלח ופלפל, מוסיפים חומץ בלסמי, שום ושתי כפות מהרוטב בתחתית התאנים ומערבבים היטב. יוצקים את הרוטב מעל לתרד והעלים הירוקים ומערבבים. מוסיפים את התאנים כולל כף נוספת מהרוטב שלהן ומערבבים. מגישים מיד.

3. אפשר להכין כשעה מראש ולאחסן במקרר עד להגשה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה