סלימי הפרסית – כפרה של מסעדה

מומלץ להגיע לסלימי לפחות שלוש פעמים – בשביל מירי המלצרית והחברות שלה ובשביל שלושת התפריטים השונים

על סלימי, המסעדה הפרסית המשפחתית, קראתי ביקורת אוהדת (מה זה אוהדת, מתלהבת) של יקיר אלקריב בידיעות אחרונות. מהביקורות ששומרים ואומרים: בהזדמנות נלך לשם.
אבל כשעורך הדין הירושלמי סיפר לי שהוא אוכל בסלימי, אמרתי לעצמי: עד כאן. הירושלמים כובשים את רחוב נחלת בנימין? אני חייב להגיע.

למרבית ההפתעה, בצהרי יום לוהטים ומהבילים של קיץ, היו מקומות חניה כחול לבן ליד המסעדה ברחוב נחלת בנימין 80 תל-אביב, כלומר אם יש לכם איזיפארק או סלו-פארק, כי גם הפקחים רעבים כאן, לדוחות. כך שאם אין לכם אמצעי חניה – גשו למגרש חניה קרוב. חבל לשלם 100 ₪ קנס עבור ארוחה הרבה יותר זולה.

מה יש בסלימי? יש מלצריות חברותיות ודשנות אברים המציצים מהגופיות, שלא כמו חברותיהן השדופות בשנקין. בסלימי יקראו לכם 'כפרה', ואתם תאהבו את זה.
מה אין בסלימי? תפריט כתוב למשל. יספרו לכם בעל פה. למזלי הגעתי עם הכתבה של יקיר אלקריב, וכך ידעתי מה אני רוצה לאכול – הכול, כול מה שהוא סיפר עליו בכתבה. פשוט, לא?
אין כאן גם פלסטיק. הביאו אתכם מזומן כדי לשלם.
אין כאן גם להזמין שולחן. תבואו, תשבו, תאכלו. אין מקום? או שתחכו, או שתיגשו לאחת משלוש המסעדות הפרסיות השכנות. מה זה הריכוז האיראני הזה בנחלת בנימין? מישהו במשרד ראש הממשלה יודע על זה?

מה אכלנו?
סבזי – עשבי תיבול טריים בכמות ובגודל שאתם לא מכירים. תתחילו להעלות גרה לפני האוכל, והמשיכו עם המנות.
צלחת של דואט אורז: צהוב ולבן. האורז אוהב, מה זה אוהב: משתגע, על החורשט-זבזי – ראו בהמשך.
תתנהגו יפה ותקבלו תאדיג – הגירוד של תחתית סיר האורז עם תפוחי אדמה שנועדים להגן עליו מפני הידבקות. איכשהו כולם מקבלים את התוספת הנחשקת הזאת.
גונדי – קציצת ענק של עוף, חומוס ובצל בתוך מרק דליל. הקציצה מעולה, המרק – נו, טוב.
חורשט-זבזי: תבשיל ממושך של בשר בקר בתוך רוטב מעשבי התיבול הירוקים שהכרנו קודם טריים. החמצמצות של הלימון הפרסי מוסיפה המון, והאורז ישתה בצמא את הרוטב הטעים.

לקינוח הזמנו שיפודי קבב ופרגיות, המגיעים עם שיפוד בצל ועגבניות על הגריל. האמת היא שכדאי להפוך את הסדר, ודווקא להתחיל עם השיפודים כמנה ראשונה או לוותר עליהם, כי התבשילים עזי הטעם גוברים על טעמי השיפודים.

עורך הדין הירושלמי משלם כאן 45 ₪, ככה הוא אומר. אנחנו היינו שניים, ודגמנו כמעט את כול התפריט – אה כן, יש מסעדה שלושה תפריטים (בעל פה): זה של יום שישי, זה של יום שלישי, וזה של הימים האחרים, שבאחד מהם אנחנו ביקרנו בסלימי.
שילמנו 140 ₪ במזומן, לפני הטיפ למירי המלצרית הכפרה, עבור כל כמויות אוכל אלה וארבע פחיות דיאט קולה.
מומלץ להגיע לסלימי לפחות שלוש פעמים – בשביל מירי המלצרית והחברות שלה ובשביל שלושת התפריטים השונים.
ואל תשכחו את המזומן.



סלימי
רח' נחלת בנימין 80 תל-אביב
טל. 03-5188777 (אין הזמנות)

פתוח א' – ו', עד שהאוכל בסירים נגמר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר