ספגטי כשר לפסח בראגו בולונז

לרגל השקת סדרת המוצרים החדשה הכשרה לפסח של מותג הפסטה האיטלקית ברילה הנה מתכון למנת (לאוכלי קטניות) המכילה ירקות שורש, עשבי תיבול, יין, בקר, והרבה זמן על הכיריים

מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנטנה 90 דקות ואפילו יותר. צילום נמרוד סונדרס

חומרים ל-6 מנות

1 חבילה ברילה ספגטי ברילה כשר לפסח

4 כפות שמן זית

2 בצלים קצוצים דק-דק או מגוררים על פומפייה

2 גזרים קצוצים דק-דק או מגוררים על פומפייה

2 גבעולי סלרי קצוץ דק

2-3 שיני שום

2 עלי דפנה

צרור עשבי תיבול טריים – אורגנו, תימין, מיורן ורוזמרין או 1 כפית גדושה תערובת עשבי תיבול יבשים

700 גרם בשר בקר טחון (עדיף מנתח שיש בו שומן כמו צלעות)

מלח ופלפל שחור טחון טרי

½ כוס יין אדום יבש (לא חובה)

1 קופסה (400 גרם) שימורי עגבניות

2 כפות רסק עגבניות

מלח ופלפל שחור או צ'ילי גרוס

אפשר להוסיף עוד חומרי גלם ארומטיים כמו פטריות טריות או מיובשות, עגבניות מיובשות, קוביות של בשר מעושן, ועוד ירקות שורש כמו כרישה, שומר או לפת קצוצים

צילום נמרוד סונדרס

אופן ההכנה

מכינים את הראגו

מחממים שמן זית בסיר רחב וכבד.

מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי הקצוצים.

מאדים כ-5 דקות או עד שמתרככים מעט.

מוסיפים שום, תבלינים ועשבי תיבול ואת הבשר הטחון.

מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לטגן עד שהבשר עשוי ומתחיל טיפה להזהיב.

מוסיפים יין, נותנים לו להתאדות.

מוסיפים את העגבניות משני הסוגים.

מוסיפים עוד כוס מים רותחים.

מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנטנה 90 דקות ואפילו יותר.

עד כאן אפשר ואפילו רצוי להכין מראש.

צילום נמרוד סונדרס

הכנת הפסטה והשלמת המנה

לפני ההגשה מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח.

מבשלים את הפסטה 2 דקות פחות מהכתוב בהוראות על האריזה.

במקביל מחממים את הרוטב: אם הוא סמיך מדי מדללים במעט מים רותחים.

טועמים ומוודאים שהרוטב טעים ולא חסר מלח, פלפל או שמן זית.

מוסיפים את הפסטה המסוננת לסיר הרוטב, יחד עם ½ כוס ממי הבישול.

מערבבים ומבשלים יחד עוד 2 דקות.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה