fbpx

ספריבס טלה בקדירה

מרכיבים:1 שדרת ספריבס טלה2 תפוחי אדמה2 בטטות1 בצל1 ראש שוםשמן זיתמלח גספלפל גרוסטימיןאופן ההכנה:צולים את שדרת הספריבס על גריל גחלים באש נמוכה מאוד, כשעה. בינתיים מכינים את הירקות לקדירה: פורסים את תפוחי האדמה ושתי הבטטות, מוסיפים את הבצל וראש השום. מערבבים הכל ומוסיפים שמן זית איכותי, מלח גס, פלפל גרוס וטימין – לפי הטעם.מסדרים את כל הירקות בתחתית הקדירה ומניחים מעליהם את הספריבס. סוגרים את הקדירה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-120 מעלות, לבישול איטי של שעתיים וחצי עד שלוש שעות.אפשר להניח את הקדירה גם על אש פתוחה בחוץ. מומלץ לאכול את המנה בליווי יין אדום טוב.הבחירה הקלאסית:קברנה סוביניון גליל עליון או מרלו גליל עליון מהסדרה האזורית של כרמל.הבחירה המיוחדת:קריניאן זכרון יעקב או פטיט סירה הרי יהודה, אף הם מהסדרה האזורית של כרמל.המתכון פורסם ב- Carmel Edition, מגזין יקבי כרמל, גיליון קיץ 2010 
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מרכיבים:
1 שדרת ספריבס טלה
2 תפוחי אדמה
2 בטטות
1 בצל
1 ראש שום
שמן זית
מלח גס
פלפל גרוס
טימין

אופן ההכנה:
צולים את שדרת הספריבס על גריל גחלים באש נמוכה מאוד, כשעה.
בינתיים מכינים את הירקות לקדירה: פורסים את תפוחי האדמה ושתי הבטטות, מוסיפים את הבצל וראש השום.
מערבבים הכל ומוסיפים שמן זית איכותי, מלח גס, פלפל גרוס וטימין – לפי הטעם.
מסדרים את כל הירקות בתחתית הקדירה ומניחים מעליהם את הספריבס.
סוגרים את הקדירה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-120 מעלות, לבישול איטי של שעתיים וחצי עד שלוש שעות.
אפשר להניח את הקדירה גם על אש פתוחה בחוץ.
מומלץ לאכול את המנה בליווי יין אדום טוב.

הבחירה הקלאסית:
קברנה סוביניון גליל עליון או מרלו גליל עליון מהסדרה האזורית של כרמל.
הבחירה המיוחדת:
קריניאן זכרון יעקב או פטיט סירה הרי יהודה, אף הם מהסדרה האזורית של כרמל.

המתכון פורסם ב- Carmel Edition, מגזין יקבי כרמל, גיליון קיץ 2010 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר