עגלת "קפה צ'יקו" במצפה שדרות: תפריט איטלקי ומחווה לסרן שילה (צ'יקו) כהן ז"ל

"רצינו להקים מקום שלא רק מנציח את שילה אלא ממשיך את הדרך שלו בכל יום מחדש דווקא כאן מול יישובי העוטף”
בין גבעת קובי לגבעת שילה, בנקודת התצפית שממנה נשקפים יישובי עוטף עזה, נפתח מיזם חברתי-קהילתי זה "קפה צ'יקו" כשבתפריט פיצות אה-לה-פלה (פיצה רומאית מרובעת), סלטים טריים, מאפים וקינוחים איטלקיים

כדי להנציח את זכרו של סרן שילה (צ'יקו) כהן ז"ל, החלה לפעול עגלת קפה חדשה בשם "קפה צ'יקו" במצפה שדרות. שילה, קצין צעיר בן 24 בשלדג היה בביתו בשדרות בשבת 7 באוקטובר בבוקר, לקח את הנשק של אחיו וחבר לצוות כדי להגן על תושבים בקיבוצי העוטף, והרג עשרות מחבלים עד שנפל בקרב בקיבוץ בארי. החברים שהקימו ומתפעלים את העגלה, אומרים כי המקום ממשיך את דרכו של שילה ז"ל באמצעות חיבור בין אנשים, אהבה ואוכל.

קפה צ'יקו מציע תפריט איטלקי הכולל מגוון כריכים, סלטים, מאפים ופיצות א-לה-פלה (פיצות מלבניות בסגנון רומאי, החל מ-42 ₪) הנאפות במקום. בין המנות: פיצה פסטו עם גבינת עיזים, פיצה יוונית עשירה המשלבת גבינת מוצרלה, זיתי קלמטה ובצל סגול, סלטים (החל מ-44 ₪) דוגמת סלט פנצנלה עשיר עם עגבניות שרי, בצל סגול וחתיכות פוקאצ'ה פריכות מתובלות בשמן זית ומלח גס, סלט קפרזה, מנות פתיחה כמו מאפי פנצרוטי איטלקיים, ועוד. בתפריט מוצעים מגוון קינוחים (החל מ-16 ₪) – כמו "קינוח דובאי", קרואסון "רד רול" פירותי וטירמיסו, עם תפריט משקאות (החל מ-8 ₪) של קפה ושוקו, וגם משקאות קיץ קרירים.

"רצינו להקים מקום שלא רק מנציח את שילה, אלא ממשיך את הדרך שלו בכל יום מחדש. דווקא כאן, מול יישובי העוטף, המיזם הזה מבטא את הרוח הקהילתית ואת החוסן שלנו", אומר יניב צברי, מנכ"ל עמותת "רעות", מיוזמי ומפעילת המקום "זהו מרחב שמחבר בין אנשים, ומאפשר לסיפור הגבורה והנתינה של שילה לגעת במבקרים רבים דרך מפגש אנושי, שיח מקרב ותקווה. כלל רווחי עגלת הקפה הם קודש לרווחתם של ילדים בסיכון, קשישים ותושבי העיר שדרות".

עגלת "קפה צ'יקו" – מצפה שדרות, משה רבנו 150 שדרות.  א'-ה' 9:30-21:00, ו' 9:00-14:00. כשר למהדרין. פייסבוק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר