עד דלא ידע בג'ורג' חינאווי WINE&MORE

בחנות הדגל ג'ורג' חינאווי WINE&MORE ברחוב קרליבך בתל-אביב, חגגה הרשת ברביעי בערב יום הולדת שנה לחנות, שהפכה זה מכבר למקדש תענוגות תל-אביבי המשלב אטליז בשר איכותי, גבינות איכות מהארץ ומהעולם, ומבחר ענק של יינות ומשאות אלכוהוליים מהארץ ומהעולם.

כבר תקופה ארוכה אני מלווה את אירועי היין של רשת ג'ורג' חינאווי WINE&MORE ושל רשת דרך היין, אבל את האירוע שהרימו כאן הערב בחנות הדגל של חינאווי בתל-אביב, יזכרו עוד הרבה מאוד זמן.

השפע של היין ומשקאות האלכוהול, הכיבוד ממטבחה של הגברת רוז'ט חינאווי, והגבינות ועמדות הטעימה בחינם שהוגשו כאן ברוחב לב כה גדול, הם מודל לחיקוי שצריך לעבוד בשבילו קשה והרבה זמן.

החיבור של מסיבות חג הפורים, מזג האוויר הנעים, והסיבה למסיבת יום ההולדת של החנות, לא יכול היה להיות נכון יותר ומזמין יותר, ויחד עם הצפיפות הכול כך חשובה והמדברת בעד עצמה, הוכיחו למעלה מכול ספק שהערב הזה הינו סיפור של לקוחות הרשת, שוחרי היין, שהם מאבות המתכון להצלחה, ובענק.

ביקבים היו אלה יקבי רמת הגולן שהטעימו ירדן סירה 2003 ומרלו 2003, פינו נואר 2004.יקבי עמק האלה הטעימו EVER RED 2004, וקברנה סירה 2005. יקב אמפורה הטעים רייטון 2003, ומד רד 2005. יקב קדש ברנע הטעים גלעד קברנה סוביניון 2006, ואלון מרלו 2005, אלון קברנה סוביניון 2005.
לצד עמדות היקבים הוקמה עמדה בה הוצעו שלל מיטבלים לטעימה מהמיטבלים של מיגל, לצד פרוסות בגט טרי, והנעימו את החיך. עמדה נוספת שבה הוטעמו גבינות איכות, מצהובות ועד חריפות ובשלות מאוד, המתה קהל סביבה, והמטעימים שבעמדה המשיכו והוסיפו לבצוע את גושי הגבינה העצומים ולהגישם לטעימה ביד רחבה ובחיוך.

ונחזור ליקבים: יקבי כרמל הטעימו מהסדרה האזורית מרלו 2005, קברנה סוביניון 2005, קברנה סוביניון שירז 2005. וכן בן זמרה מרלו 2004, כרם קאיומי שירז 2004, וכרם רמת ערד סוביניון בלאן 2006.יקב סגל הטעים מסדרת רכסים דישון 2003, ורכסים דובב 2003. יקבי ברקן הטעימו שירז רזרב 2005, קברנה סוביניון 2004, ופינוטאג' 2004, יקב אסף הטעים קברנה סוביניון 2006, וקברנה סוביניון רזרב 2005. יקב יתיר הטעים את הקמ"ש 2004, קברנה סוביניון 2005, ושירז 2005. יקב הרי גליל הטעים שירז קברנה 2005, פינו נואר 2006. יקב ססלוב הטעים אביב 2006, מריאג' 2004.

יקב טוליפ הטעים מוסטלי קברנה פרנק 2006, מוסטלי שירז 2006 וקברנה סוביניון רזרב 2005. יקב עגור הטעים קברנה סוביניון 2005, קסם 2005, ושמירה מיוחדת. יקב ברבדו הטעים מרלו 2005 וקברנה סוביניון 2005. מוסיקת רקע נעימה וקצבית של D.J רוברט גיטלמן ע"י המפעיל אודי בלטר, ניסתה נואשות להתגבר על המולת החוגגים הלומי היין.

יקב רד פואטרי שהיה עמדת ההטעמה הראשונה שקלטה את הקהל הרב הטעים שרדונה 2006, קברנה סוביניון רזרב 2004, מרלו 2005, ושרונה קברנה פרנק ומרלו 2005.

עמדת קוקטיילים ענקית ועשירה ניסתה לפתות את החוגגים שוחרי היין להתנסות קצת ממשקאות אלכוהוליים במבחר טעמים צבעים ושילובי קוקטייל היו בעמדה ויסקי J&B, בושמילס, רום מתובל, רום לבן רגיל, סמירנוף שחור, סמירנוף טעמים, גורדונס' ג'ין, וליקרי פירות מרוכזים של מונין לערבוב עם הוודקות.

קערת ענק מלאה לעייפה בקוביות קרח הציעה לבאים בקבוקי בירה סאן-מיגל. בסמוך לעמדת הכניסה הייתה עמדת הטעמה של יינות תוצרת חוץ של קסטילרו דל דיאבלו, מרקס דה קסרס, וג'יקובס קריק. בחוץ על שפת הרחוב מול הכניסה התמקמה עמדת הטעמה של מכונת ברד מרגריטה קרה וצוננת, ששילבה את הברד האלכוהולי עם מנת חיזוק של ויסקי CLONTARF או וודקה SVEDKA בטעם פטל, בתוספות מרעננות של חיזוקי ליקר פירות של מונין בטעם פסיפלורה או ליים מרוכז, ליקר תפוחים של BAD APFEL עם מיץ פריגת תפוחי עץ, או ריכוז מיץ חמויציות, הוציאו אותך ישר וסופית בטרם פרשת או ביקשת איסוף הביתה, או לפחות סיוע במעמידה מאוזנת על זוג הרגליים.

אני יושב וכותב, ומתקשה להעביר אליכם את הרשמים מהכמות וההיצע הרב ובחינם שהרשת הגישה כאן הערב לבאים. אם אומרים שחג פורים הוא חג שמח, באה רשת ג'ורג' חינאווי WINE&MORE ועשתה את הערב לפסטיבל ברמה של קרנבל עולמי, ולא פחות.


(צילום: דני רובין)






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה