fbpx

עוגת דבש ובירה שחורה

רכיבים לשתי תבניות מוארכות של 30 ס"מ: 4 ביצים 1 כוס סוכר 1 כוס דבש 2/3 כוס שמן 1 כוס בירה שחורה נשר מאלט2 תפוחים בינוניים, קלופים, מגורדים גס 3 כוסות קמח תופח 1 שקית אבקת אפיה קורט מלח 1 כפית קינמון טחון ½ כפית ציפורן טחון ¼ כפית אגוז מוסקט מגורד לציפוי (לא חובה): 50 גרם אגוזי מלך קצוצים גסאופן ההכנה:הערה: כדאי ונוח להשתמש במקצפת יד במהירות נמוכה בשלבים 1-3.מערבבים יחד את הביצים והסוכר כמה שניות. מוסיפים שמן + דבש + בירה וטורפים היטב. מוסיפים את התפוחים וטורפים היטב. מנפים יחד את הקמח + אבקת אפיה + מלח, ומוסיפים בהדרגה לנוזלים בכף עץ. מוסיפים את התבלינים. משהים כרבע שעה. מחממים תנור לחום בינוני. לפני שמעבירים לתבנית, בוחשים שוב. אופים 25-30 דקות עד שנוצר קרום חום. מורידים את הטמפרטורה לבינוני-נמוך ומסדרים על העוגה את האגוזים. אופים עוד 20-30 דקות (חום בינוני-נמוך) עד שקיסם יוצא נקי ויבש.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

רכיבים לשתי תבניות מוארכות של 30 ס"מ:
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס דבש
2/3 כוס שמן
1 כוס בירה שחורה נשר מאלט
2 תפוחים בינוניים, קלופים, מגורדים גס
3 כוסות קמח תופח
1 שקית אבקת אפיה
קורט מלח
1 כפית קינמון טחון
½ כפית ציפורן טחון
¼ כפית אגוז מוסקט מגורד
לציפוי (לא חובה): 50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

אופן ההכנה:
הערה: כדאי ונוח להשתמש במקצפת יד במהירות נמוכה בשלבים 1-3.
מערבבים יחד את הביצים והסוכר כמה שניות.
מוסיפים שמן + דבש + בירה וטורפים היטב.
מוסיפים את התפוחים וטורפים היטב.
מנפים יחד את הקמח + אבקת אפיה + מלח, ומוסיפים בהדרגה לנוזלים בכף עץ.
מוסיפים את התבלינים.
משהים כרבע שעה.
מחממים תנור לחום בינוני.
לפני שמעבירים לתבנית, בוחשים שוב.
אופים 25-30 דקות עד שנוצר קרום חום.
מורידים את הטמפרטורה לבינוני-נמוך ומסדרים על העוגה את האגוזים.
אופים עוד 20-30 דקות (חום בינוני-נמוך) עד שקיסם יוצא נקי ויבש.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר