עוגת פודינג טופי ופקאן מסוכר

מרכיבים: 1 כוס שזיפים מיובשים 1 כפית אבקת סודה 85 גרם חמאה 170 גרם סוכר 2 ביצים170 גרם קמח תופח2 כפות שמנת חמוצה2 כפות סילאן100 גרם פקאן גרוסלרוטב טופי:115 גרם חמאה רכה115 גרם סוכר חום140 מ"ל שמנת מתוקהחצאי פקאן מסוכר לקישוט2 תבניות אינגליש קייק משומנות קלות אופן ההכנה:משרים את השזיפים בכוס מים רותחים ובכפית סודה לשתייה למשך כ- 10 דקות.במעבד מזון טוחנים את השזיפים ללא הנוזלים.במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה וסוכר.מוסיפים ביצים וסילאן.מוסיפים את מחית השזיפים.מוסיפים קמח ושמנת חמוצה לסירוגין.מוסיפים פקאן גרוס ובוחשים היטב.מעבירים לתבניות משומנות ואופים כ- 30 דקות ב- 170 מעלות.בינתיים מכינים את רוטב הטופי:בסיר עמוק מרתיחים ביחד חמאה, סוכר חום ושמנת מתוקה עד שמתקבל נוזל חלק בעל צבע טופי ( זהירות חם מאד). כאשר העוגות יוצאות מהתנור שופכים עליהן בזהירות מהטופי (אפשר להשאיר מעט רוטב גם לזמן ההגשה).מקשטים בחצאי פקאן מסוכר.צילום דניאל לילה

מרכיבים:
1 כוס שזיפים מיובשים
1 כפית אבקת סודה
85 גרם חמאה
170 גרם סוכר
2 ביצים
170 גרם קמח תופח
2 כפות שמנת חמוצה
2 כפות סילאן
100 גרם פקאן גרוס

לרוטב טופי:
115 גרם חמאה רכה
115 גרם סוכר חום
140 מ"ל שמנת מתוקה
חצאי פקאן מסוכר לקישוט

2 תבניות אינגליש קייק משומנות קלות

אופן ההכנה:
משרים את השזיפים בכוס מים רותחים ובכפית סודה לשתייה למשך כ- 10 דקות.
במעבד מזון טוחנים את השזיפים ללא הנוזלים.
במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה וסוכר.
מוסיפים ביצים וסילאן.
מוסיפים את מחית השזיפים.
מוסיפים קמח ושמנת חמוצה לסירוגין.
מוסיפים פקאן גרוס ובוחשים היטב.
מעבירים לתבניות משומנות ואופים כ- 30 דקות ב- 170 מעלות.

בינתיים מכינים את רוטב הטופי:
בסיר עמוק מרתיחים ביחד חמאה, סוכר חום ושמנת מתוקה עד שמתקבל נוזל חלק בעל צבע טופי ( זהירות חם מאד).

כאשר העוגות יוצאות מהתנור שופכים עליהן בזהירות מהטופי (אפשר להשאיר מעט רוטב גם לזמן ההגשה).
מקשטים בחצאי פקאן מסוכר.

צילום דניאל לילה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר