fbpx

עוגת תפוחי עץ, פיסטוקים ואגוזי לוז עם קרם סילאן

עוגה מפוארת וגדולה, מלאה בתבלינים, פירות ואגוזים, כשאת תפקיד הדבש המסורתי מחליף סילאן הנמצא רק בקרם המילוי והציפוי מה שיוצר עוגה אוורירית ומתקתקה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

עוגה מפוארת וגדולה, מלאה בתבלינים, פירות ואגוזים, כשאת תפקיד הדבש המסורתי מחליף סילאן הנמצא רק בקרם המילוי והציפוי מה שיוצר עוגה אוורירית  ומתקתקה.

תבנית קפיצית בגודל 28 ס"מ

חומרים:
360 גר' סוכר לבן
125 גר' סוכר חום כהה
2 ביצים
2 חלמונים
400 גר' שמן חמניות
320 גר' קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1כפית קינמון
1/2 כפית זנגוויל
1/2 כפית ציפורן
100 גר קוקוס טחון
135 גר' תפוחי עץ מגורדים גס, עדיף מזן גרנד אלכסנדר
50 גר' אגוזי לוז קצוצים גס
50 גר' פיסטוקים קצוצים גס
30 גר' צימוקים בהירים שהושרו במשך הלילה ביין אדום
4 חלבונים

אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל- 170 מעלות.
מערבבים את הקמח, התבלינים וחומרי ההתפחה ומנפים פעמיים.
שמים במיקסר את הביצים, מוסיפים את הסוכר הלבן והחום ומקציפים לתערובת בהירה ותפוחה.
מוספיים באיטיות של השמן עד שיבלע בתערובת.
מחליפים לוו גיטרה ומוסיפים את הקמח המנופה, תפוחי העץ, הפיסטוקים, אגוזי הלוז, הצימוקים והקוקוס.
מעבירים לקערה גדולה.
מקציפים את החלבונים ומקפלים בקיפול עדין את העיסה.יש להקפיד על ערבוב מינימלי על מנת שלא לפגוע במרקם העוגה.
מעבירים לתבנית משומנת.
אופים בחום של 170 מעלות כשעה או עד שהקיסם יוצא עם פירורים לחים.
מצננים את העוגה צינון מוחלט.
מיישרים את פני העוגה ופורסים לשלוש שכבות אחידות.

חומרים לציפוי גבינת שמנת וסילאן:
220 גר' גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
100 גר' חמאה
80 גר' אבקת סוכר
85 גר' סילאן

אופן ההכנה:
מקציפים את כל המרכיבים בקערת מיקסר למרקם חלק ואוורירי.
על כל שכבת עוגה מורחים ציפוי ולאחר מכן מצפים גם את הצדדים וגם למעלה.

העוגה נשמרת כשבוע במקרר. מומלץ להגיש אותה קרה מהמקרר.

120 ₪ לעוגה בהזמנה מראש. ניתן להשיג בטלפון: 03-7914920. י.ל. פרץ 3 תל-אביב – שם תפתח בקרוב דגנית, בצמוד למטבח ולקונדיטוריה רחבי הידיים, את בית הקפה החדש שלה.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר