עוף ברוטב רימונים חמוץ חריף עם סילן מנגו וכוסברה

 

כמות סועדים: 4
זמן ההכנה: 25 דקות
משך בישול: 1 שעה

חומרים:
עוף מס' 1 מחולק ל- 4
4 כפות שמן זית
8 שיני שום גדולים קצוץ
100 סמ"ק רוטב צילי מתוק חריף
120 סמ"ק סילן
5 כפות סויה
1-1/2 כוס יין לבן
1 לימון בינוני סחוט
מנגו חתוך לקוביות קטנות
גרעיני רימון מ- 4 רימונים בינוניים
כוסברה קצוצה
מלח פלפל

אופן ההכנה:
מנקים ושוטפים את העוף.
מכניסים לקערה את הסילן חצי מכמות השום, 1/2 כוס יין לבן, סויה, ו- 20 סמ"ק מרוטב הצ'ילי.
מערבבים.
מכניסים את העוף ושוב מערבבים.
מניחים במקרר לשעה (אפשרות ליותר מוסיפה לטעם).
לאחר מכן מסדרים את העוף בתבנית ומורחים את המרינאדה על העוף.
מכניסים לתנור ב- 170 מעלות ל- 20 דקות או עד שמשחים מעט.
מניחים סיר על אש בינונית, מוסיפים את שמן הזית ומטגנים את שארית השום. מוסיפים את גרעיני הרימון ומאדים מעט.
מוסיפים את רוטב הצ'ילי וממשיכים לאדות מעט.
מוסיפים את היין הלבן והלימון, מעט מלח ופלפל, וממשיכים לאדות.
מוציאים את העוף מהתנור ומכניסים לסיר עם הרימונים.
מוסיפים מלמעלה את המנגו והכוסברה, וממשיכים לאדות עד לריכוך העוף כ- 15 דקות.
ניתן להגיש על מצע של פטוצ'יני רחבים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה