עמותת הוויסקי ו- IBBLS יקיימו ערב טעימות וויסקי ב- 20 בפברואר בסימן המסע לסקוטלנד

עמותת הוויסקי הישראלית וחברת IBBLS, נציגת תאגיד דיאג'ו בארץ, חברו יחד על מנת לקחת את חובבי הוויסקי לערב טעימות ייחודי – בסימן המסע בעקבות המאלט.
מדובר במסע החוצה את סקוטלנד לאורכה ולרוחבה דרך אזורי ייצור המאלט השונים.

את הערב יפתח המסע בדרום סקוטלנד, אזור הלאולנד, ומשם ימשיך המסע צפונה דרך הנופים הדרמטיים של הרי סקוטלנד והחופים המדהימים הנושקים לים הצפוני, ועד למסע לרוחבה של סקוטלנד עד האיים שבמערב המדינה המוקפים במימיו הסוערים של האוקיאנוס האטלנטי.

המסע יעבור דרך שש מזקקות מאלט אשר כל אחת מהן ממוקמת באזור שונה ומייצגת את אותו האזור.
זו הזדמנות נדירה לטעום בערב אחד שישה מאלטים קלאסיים בעלי אופי שונה זה מזה המייצגים את כל האזורים השונים בהם מיוצר וויסקי בסקוטלנד.
טעימה זו מאפשרת לחוות את המגוון הרב הקיים בעולם המאלטים הסקוטים, החל ממאלטים עדינים ורכים, דרך מאלטים פירותיים ומורכבים, ועד למעושנים שבחבורה.

עולם המאלטים הסקוטים הוא עולם מורכב ומעניין, אשר מגוון הטעמים והריחות בו הנו עצום. מגוון זה הוא אחת הסיבות העיקריות שהפכו את המאלט לאחד המשקאות האלכוהוליים המוערכים בעולם.

סקוטלנד מחולקת למספר אזורים בהם מיוצרים מאלטים, כאשר בכל אחד מאזורים אלה מיוצרים מאלטים בעלי אופי שונה, המיוחד ומזוהה עם אותו אזור.

במהלך הערב ינתן הסבר מענין ומרתק על ההבדלים בין כל אותם אזורים, ממה נובעים אותם הבדלים, ומה מאפיין כל אזור.

על מנת להעצים את החוויה, חבר השף שאול בן-אדרת ממסעדת קימל הוותיקה, והתאים לכל אחד מששת המאלטים מנה אשר תחדד ותדגיש את אופיו של הוויסקים.

נציג אזור הלאולנד – גלנקינצ'י glenkinchie 10
יבש ,קל ורענן.
יוגש עם סלט עלים ירוקים ועשבי תיבול עם אנשובי מלוח מתוק, פרמז'ן וקרוטונים.

נציג היילנדס – רויאל לוכנגר royal lochanagar 12וויסקי עשיר, מתוק ומורכב
יוגש עם פטה כבדי עוף בציפוי פלפלים, עם ריבת גזר מתובלת וטוסטונים.

נציג הספיי סייד – גלן אלגין glen elgin 12
מאלט ספיי סייד קלאסי – עדין ופירותי
המנה: ריזוטו סוגי פטריות מנגולד וגרידת לימון.

נציג החוף המזרחי – קליינליש Clynelish 14
מאלט קטיפתי עם נגיעות של ים
יוגש עם פילה סלמון בחמאת מרווה ובזיליקום סגול עם חיטה מבושלת בציר בקר.

נציג האיים – טליסקר talisker 10מאלט מורכב המשלב מתיקות, עשן וים
המנה: שרימפס בזעפרן עם סלט אווז מעושן ואורז בר שחור.

נציג האי איילה – לגוולין lagavulin 16
המלך של המעושנים
יוגש עם מדליוני פילה בקר בטופי ורוקפור, על מצע פירה בטטה וג'ינג'ר.

לקינוח יוגשו שתייה חמה וקינוח שוקולד רושה עם קרנץ בוטנים מלוחים ברוטב אספרסו ותות מסוכר.

הערב יתקיים ביום ג' 20.2 בשעה 19:30
ב"מרתף של קימל" – החדר הפרטי של מסעדת קימל
רח' השחר 6 תל אביב (צמוד לכולבו שלום)
מחיר לאדם 175 ₪.

מספר מקומות מוגבל – יש להזמין מקומות מראש במייל: [email protected], או בטלפון 052-2425291







היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה