fbpx

עראייס טלה וטחינה

ממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הבשר. משמנים טוסטר לחיץ בשמן זית וצולים את הפיתות למשך כ-10 דקות. מגישים לצד הטחינה וסלט פלחי העגבניות ובצל ירוק. צילום נופר בוגנים
הבשלנית ג'קי אזולאי מציעה עבור יצרנית הטחינה "אחוה" מתכון לאחת המנות הנפוצות במזרח התיכון: פיתה במילוי בשר משוחה בשמן – עראייס. מנה עשירה בטעמים מוגשת לצד טחינה לבנה וסלט פלחי עגבניות וגבעולי בצל ירוק טריים
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

מצרכים

1/2 ק"ג תערובת עראייס טלה

2 פיתות

1 כף רסק עגבניות

1/2 כפית פפריקה מתוקה

מעט כמון

מעט שמן זית

צילום נופר בוגנים

לטחינה

1/2 כוס טחינה גולמית מלאה ללא מלח כמו של אחוה

1 לימון טרי

1/2 כוס מים

קורט מלח

קורט פלפל שחור טחון

לסלטון

8 פלחי עגבניות

3 גבעולי בצל ירוק

מעט מיץ לימון

קורט פלפל שחור טחון

קורט מלח

1 כף שמן זית

צילום נופר בוגנים

אופן ההכנה

שמים את תערובת העראייס בקערה.

מוסיפים כף רסק עגבניות ואת התבלינים –  כמון ופפריקה.

חוצים את הפיתות לחצאים.

ממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הבשר.

משמנים טוסטר לחיץ בשמן זית.

צולים את הפיתות למשך כ-10 דקות.

מערבבים את כל מרכיבי הטחינה עד קבלת מרקם אחיד וחלק.

חותכים את העגבניות והבצל לקוביות.

מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ולימון.

הגשה

מגישים את פיתות העראייס לצד הטחינה וסלט פלחי העגבניות ובצל ירוק.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר