ערב יינן בזלת הגולן במסעדת פורטרהאוס

ביום ראשון 24/2/08 תארח מסעדת פורטרהאוס את יקב בזלת הגולן לערב יינן.ההתכנסות לערב בשעה 19:30.

יקב בזלת הגולן הוא סיפור אהבה בין איש אדמה מסור לבין מלאכת כפיו. היקב הוקם על ידי יואב לוי במושב קדמת צבי ברמת הגולן בשנת 1998.
בסמוך למושב קדמת צבי ממוקמים 20 דונם של כרמי 'בזלת הגולן' מזן קברנה סוביניון. גובהם הוא כ- 500 מטרים מעל לפני הים, והם משקיפים אל נופה של הכינרת. בציר הענבים מתבצע באופן ידני, בו נבדק כל אשכול ואשכול, הענבים נבצרים כאשר הם במיטבם באיזון מושלם בין סוכרים, חומצה וארומות, ועל כן נבצרים בשלב מאוחר יחסית ליקבים אחרים.

יואב לוי היינן והבעלים של היקב, מפקח על הגידול ואחראי על אמצעי הייצור. התסיסה מתבצעת במכלי נירוסטה, והיין נשמר בחביות מעץ אלון צרפתי ואמריקאי. אדמת הבזלת הפורייה והעשירה של רמת הגולן, תנאי האקלים המיוחדים ותהליכי ייצור קפדניים, הם סוד איכותו של יין הקברנה סוביניון של בזלת הגולן.
החל מבציר 2004 יינות בזלת הגולן הינם יינות כשרים.

תפריט הארוחה
מנות ראשונות

למנות הראשונות התלווה כוס יין קברנה ברונזה 2006, בזלת הגולן
שפונדרה די מוצרלה – תבשיל שפונדרה על העצם מוגש עם סלסלת מוצרלה בזיליקום ואגוזי לוז
טטאקי קרפצ'יו – בשר בקר מובחר ומשוייש צרוב קלות, מוגש נע במרכז עם רוטב לימון וטימין, חזרת יפנית ודרמזאנו.
סלט לבבות חסה – עם קרוטונים, פקורינו, מלחי מנדרינה ופיג'ויה ברוטב קיסר. עם/בלי חזה ברווז מעושן.

מנות עיקריות
בשר מבכירות משובח שנבחר בקפידה, מצטיין בשיוש גבוה וטעמים חזקים, הבשר מתיישן במקרר ב- 0 מעלות בין 21-14 יום למרכוז טעמים וריכוך. מקוצב לפי אסכולת הקיצוב האמריקאית על העצם, שתורמת לארומות חזקות הן ביישון והן בצלייה.
למנות העיקריות התלווה כוס יין קברנה ריזרב 2005 בזלת הגולן

פורטרהאוס – זוגי – 1 ק"ג של בשר פילה נימוח מצד אחד ובשר סינטה עסיסי מצד שני.
פריים ריב – זוגי – נתח אנטריקוט, מצלעות 6-12 , מיושן 21 יום, עם שיוש גבוה וטעמים חזקים.
אנטריקוט 650 גרם – זוגי – אזור קדמי BIB EYE משוייש במיוחד עם "עין" שומן עסיסית באמצע.
פילה 250 גרם – נתח פרימיום במשקל 250 גר', דל שומן ורך.
ניו-יורק סטייק – 400 גר' סינטה על העצם מהאזור הקדמי של הסינטה בלבד, מצטיין בטעמים חזקים.

קינוחים
שטרודל תפוחים עם פרפה דובדבני
כרוכית תפוחים עם פרפה דובדבני יער
קרמה קטלנה – קרם ברולה בסגנון ספרדי בניחוח לימון קינמון
קרמבל אגסים ופטל שחור – אגסי וויליאמס ופטל שחור במעטפה, פירורי בצק פריך קריספי עם גלידת וניל
דום טירמיסו – כיפת קרם מסקרפונה אמיתי, עם אבקת קקאו הולנדי ובישקוטי שקדים טבולים בקפה


המחיר: 220 ₪ לאדם
להזמנות:
פורטרהאוס
טל. 09-7969666
מספר המקומות מוגבל






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה