פיטריות מוקפצות

מצרכים250-300 גרם פיטריות שמפניוןמטעם שמן זיתפלפל שחור ומלחכפית שום כתוש30 גרם אגוזי מלך שבורים גסשלוש רבעי כוס יין אדום יבשכף וחצי פטרוזיליה קצוצהאופן ההכנהאת הפיטריות מקפיצים על מחבת חם מאוד, שחומם מראש. טיגון הפיטריות נעשה בחום גבוה.1. שופכים למחבת שחומם מראש מעט שמן זית, את הפטריות, מלח ופלפל שחור ומקפיצים משך 5-7 דקות על חום גבוה. במהלך ההקפצה מוסיפים שמן זית על פי הצורך על מנת למנוע חריכה של הפטריות. לכל אורך הכנת המנה יש להקפיץ את הפטריות למנוע חריכה שלהן.2. לאחר שהפיטריות התכהו, מוסיפים כפית שום כתוש ו 30 גרם אגוזי מלך שבורים גס וממשיכים להקפיץ את הפיטריות עוד כ- 2 דקות. יש לשים לב לא לטגן יותר מדי את האגוזים כיון שהם עשויים לקבל טעם מר.3. מוסיפים למחבת את היין וממשיכים להקפיץ עוד כ 3-4 דקות עד שהיין מצטמצם.4. מוסיפים את הפטרוזיליה ומיד מורידים את המחבת מהאש.הגשהמגישים את הפטריות על צלחת שטוחה ומפזרים פטרוזיליה קצוצה מסביב

מצרכים
250-300 גרם פיטריות שמפניון
מטעם שמן זית
פלפל שחור ומלח
כפית שום כתוש
30 גרם אגוזי מלך שבורים גס
שלוש רבעי כוס יין אדום יבש
כף וחצי פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה
את הפיטריות מקפיצים על מחבת חם מאוד, שחומם מראש. טיגון הפיטריות נעשה בחום גבוה.

1. שופכים למחבת שחומם מראש מעט שמן זית, את הפטריות, מלח ופלפל שחור ומקפיצים משך 5-7 דקות על חום גבוה. במהלך ההקפצה מוסיפים שמן זית על פי הצורך על מנת למנוע חריכה של הפטריות. לכל אורך הכנת המנה יש להקפיץ את הפטריות למנוע חריכה שלהן.

2. לאחר שהפיטריות התכהו, מוסיפים כפית שום כתוש ו 30 גרם אגוזי מלך שבורים גס וממשיכים להקפיץ את הפיטריות עוד כ- 2 דקות. יש לשים לב לא לטגן יותר מדי את האגוזים כיון שהם עשויים לקבל טעם מר.

3. מוסיפים למחבת את היין וממשיכים להקפיץ עוד כ 3-4 דקות עד שהיין מצטמצם.

4. מוסיפים את הפטרוזיליה ומיד מורידים את המחבת מהאש.

הגשה
מגישים את הפטריות על צלחת שטוחה ומפזרים פטרוזיליה קצוצה מסביב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר