פילה דג אדמונית על מצע של חיטה פריקי ורימונים

חומרים:2 פילה אדמונית ניר דוד1 רימון מופרד לגרגריםחצי כוס חיטה פריקה מושרת במים1 בצל סגול קצוץ2 שיני שוםחופן פטרוזילה קצוצה2 כפות אוכמניות מיובשות1 כף צנוברחופן נענע קצוצה2 כפות שמן זית1 כוס ציר ירקות/דגיםמלחפלפל גרוס1 כפית ראס אל חנות1/2 כפית כמוןלרוטב:1/2 כוס סירופ רימונים2 כפות סילאןאופן ההכנה:מבשלים את החיטה עד לקבלת צבע שקוף.מסננים את החיטה. מטגנים את הבצל במעט שמן זית.מוסיפים צנוברים ומטגנים מעט.מוסיפים את השום והחיטה.מתבלים במלח, פלפל, ראס אל חנות וכמון. מוסיפים כוס ציר דגים או ירקות.מכסים ומבשלים במשך 20 דקות.בנפרד צורבים את הדג על מחבת עם שמן זית.מתבלים במלח ופלפל.שומרים בצד במקום חם. לאותה מחבת מוסיפים סירופ רימונים, סילאן ו- 2 כפות מים.מביאים לרתיחה עד להסמכה.סידור המנה: מסדרים בצלחת חופן חיטה פריקה.מוסיפים פטרוזיליה, נענע ואוכמניות מיובשות לחיטה.מניחים מעל את הדג.מפזרים רוטב מעל הדג ומסביב.

חומרים:
2 פילה אדמונית ניר דוד
1 רימון מופרד לגרגרים
חצי כוס חיטה פריקה מושרת במים
1 בצל סגול קצוץ
2 שיני שום
חופן פטרוזילה קצוצה
2 כפות אוכמניות מיובשות
1 כף צנובר
חופן נענע קצוצה
2 כפות שמן זית
1 כוס ציר ירקות/דגים
מלח
פלפל גרוס
1 כפית ראס אל חנות
1/2 כפית כמון
לרוטב:
1/2 כוס סירופ רימונים
2 כפות סילאן

אופן ההכנה:
מבשלים את החיטה עד לקבלת צבע שקוף.
מסננים את החיטה.
מטגנים את הבצל במעט שמן זית.
מוסיפים צנוברים ומטגנים מעט.
מוסיפים את השום והחיטה.
מתבלים במלח, פלפל, ראס אל חנות וכמון.
מוסיפים כוס ציר דגים או ירקות.
מכסים ומבשלים במשך 20 דקות.
בנפרד צורבים את הדג על מחבת עם שמן זית.
מתבלים במלח ופלפל.
שומרים בצד במקום חם.
לאותה מחבת מוסיפים סירופ רימונים, סילאן ו- 2 כפות מים.
מביאים לרתיחה עד להסמכה.

סידור המנה:
מסדרים בצלחת חופן חיטה פריקה.
מוסיפים פטרוזיליה, נענע ואוכמניות מיובשות לחיטה.
מניחים מעל את הדג.
מפזרים רוטב מעל הדג ומסביב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר