פילה דניס עשוי בפלנצ'ה על מצע של ירקות ירוקים ברוטב טריאקי

חומרים (ל- 5 מנות):5 דגי דניס טריים ומפולטים ונקיים מעצמות (לבקש מהדייג)שמן קנולה מלח פלפל שחור גרוס 200 גרם אספרגוס טרי חתוך לאצבעות באורך 3 ס"מ1/2 ק"ג בייבי תרד צעיר שטוף 200 גרם אפונה סינית חתוך באורך 2 ס"מ כפית שמן שומשום לרוטב הטריאקי :1/2 ק"ג סויה 1/2 ק"ג סוכר 750 מ"ל מים 1 גזר 2 בצל 4 עלי סלרי אופן ההכנה:רוטב הטריאקי – בסיר עם תחתית כפולה מבשלים את כל החומרים על אש קטנה במשך כשעה, עד לריכוז הרוטב. מסננים, ומניחים בצד.מרתיחים מים עם מעט מלח וחולטים את האספרגוס והאפונה הסינית. מסננים ומקררים במי קרח. במחבת מחומם, שמים מעט שמן זית ומוסיפים את האספרגוס והאפונה החלוטים. מקפיצים מעט מוסיפים את התרד, מוסיפים מלח פלפל ושמן שומשום מקפיצים קלות ומניחים בצד.ממליחים ומפלפלים מעט הדגים. במחבת עם תחתית כפולה, מחממים מעט שמן וצולים את הדגים כ 2-3 דקות מכול צד. מסדרים פילה דג אחד עם העור לצד הצלחת, מניחים במרכזו מהירקות ומעליו את פילה הדג השני. מזלפים מעל רוטב טריאקי.

חומרים (ל- 5 מנות):
5 דגי דניס טריים ומפולטים ונקיים מעצמות (לבקש מהדייג)
שמן קנולה
מלח
פלפל שחור גרוס
200 גרם אספרגוס טרי חתוך לאצבעות באורך 3 ס"מ
1/2 ק"ג בייבי תרד צעיר שטוף
200 גרם אפונה סינית חתוך באורך 2 ס"מ
כפית שמן שומשום

לרוטב הטריאקי :
1/2 ק"ג סויה
1/2 ק"ג סוכר
750 מ"ל מים
1 גזר
2 בצל
4 עלי סלרי

אופן ההכנה:
רוטב הטריאקי – בסיר עם תחתית כפולה מבשלים את כל החומרים על אש קטנה במשך כשעה, עד לריכוז הרוטב. מסננים, ומניחים בצד.
מרתיחים מים עם מעט מלח וחולטים את האספרגוס והאפונה הסינית. מסננים ומקררים במי קרח. במחבת מחומם, שמים מעט שמן זית ומוסיפים את האספרגוס והאפונה החלוטים. מקפיצים מעט מוסיפים את התרד, מוסיפים מלח פלפל ושמן שומשום מקפיצים קלות ומניחים בצד.
ממליחים ומפלפלים מעט הדגים. במחבת עם תחתית כפולה, מחממים מעט שמן וצולים את הדגים כ 2-3 דקות מכול צד.
מסדרים פילה דג אחד עם העור לצד הצלחת, מניחים במרכזו מהירקות ומעליו את פילה הדג השני. מזלפים מעל רוטב טריאקי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר