fbpx

פילה ממולא בדוקסל

מרכיבים1 נתח בשר באורך 30 ס"מ2 סלסלאות פטריות שמפניון3 בצלים גדולים1 כוס יין אדום איכותי5 כפות חמאה או שמנת מתוקה להסמכהפלפל שחור גרוסטרגוןשמן זיתומלח לפי הטעםאופן הכנהקוצצים דק את הבצל והפטריות. מאדים עם מעט שמן זית עד להזהבה ומוסיפים חצי כוס יין אדום, מלח, פלפל וטרגון – מאדים במשך 2 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים.בתוך נייר אלומניון מסדרים נקניק מהדוקסל באורך של נתח הבשר, מגלגלים ומכניסים לפריזר להקפאה.בעזרת סכין חדה יוצרים חור לאורך כל הנתח ודוחפים לתוכו את הדוקסל הקפוא.מניחים לנתח הבשר להגיע לטמפרטורת החדר.מפלפלים וממליחים את הנתח וסוגרים את הבשר מכל צדדיו במחבת כבדה וחמה. מעבירים את הבשר לתבנית ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות וצולים עד לרמת העשיה הרצויה.במקביל מחממים את המחבת ומוסיפים כוס יין אדום, מלח, פלפל וטרגון ומצמצמים. מוציאים את הבשר מהתנור , מוסיפים את מיציו למחבת, מסמכים את הרוטב עם כמה קוביות חמאה או שמנת ומגישים כשהנתח פרוס.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מרכיבים
1 נתח בשר באורך 30 ס"מ
2 סלסלאות פטריות שמפניון
3 בצלים גדולים
1 כוס יין אדום איכותי
5 כפות חמאה או שמנת מתוקה להסמכה
פלפל שחור גרוס
טרגון
שמן זית
ומלח לפי הטעם

אופן הכנה
קוצצים דק את הבצל והפטריות. מאדים עם מעט שמן זית עד להזהבה ומוסיפים חצי כוס יין אדום, מלח, פלפל וטרגון – מאדים במשך 2 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים.

בתוך נייר אלומניון מסדרים נקניק מהדוקסל באורך של נתח הבשר, מגלגלים ומכניסים לפריזר להקפאה.

בעזרת סכין חדה יוצרים חור לאורך כל הנתח ודוחפים לתוכו את הדוקסל הקפוא.

מניחים לנתח הבשר להגיע לטמפרטורת החדר.

מפלפלים וממליחים את הנתח וסוגרים את הבשר מכל צדדיו במחבת כבדה וחמה. מעבירים את הבשר לתבנית ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות וצולים עד לרמת העשיה הרצויה.

במקביל מחממים את המחבת ומוסיפים כוס יין אדום, מלח, פלפל וטרגון ומצמצמים. מוציאים את הבשר מהתנור , מוסיפים את מיציו למחבת, מסמכים את הרוטב עם כמה קוביות חמאה או שמנת ומגישים כשהנתח פרוס.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר