חומרים ל-2 מנות:
2 דגי פורל מפולטים ונקיים מעצמות
2 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
תבנית מרופדת בנייר אפייה
חומרים ללביבות:
1 בטטה קטנה מגורדת בפומפייה
1 כרישה קצוצה
2 ביצים
1 ענף תימין
זרעי חרדל גרוסים
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
הכנת הדג:
מניחים את הפילטים של הפורל על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מברישים במעט שמן זית ומתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס.
אופים ב- °200 צלזיוס במשך 10 דקות.
הכנת הלביבות:
שוברים ביצה בשתי קערות נפרדות.
בקערה הראשונה מניחים את הכרישה עם מלח ופלפל ומעט תימין.
בקערה השנייה מניחים בטטה, מלח ופלפל וקורט זרעי חרדל.
טורפים את המרכיבים בשתי הקעריות היטב.
מטגנים לביבות קטנות במחבת טפלון עם נייר סופג מעל.
ההגשה:
מניחים את דג הפילה על צלחת ההגשה.
מעליו עורמים לביבות בטטה.
מעל מניחים דג פילה נוסף ומעליו את לביבות הכרישה.
להוסיף מעט שמן זית ולימון בצד.
ניתן להגיש בתוספת רוטב יוגורט.
טיפ להכנה:
מומלץ להכין את המסות של הלביבות מראש, וברגע שמכניסים לתנור את הדגים מטגנים את הלביבות – לטמפרטורה מושלמת של מרכיבי המנה בעת ההגשה.
"כרמים" במושב סגולה – 8 ק"מ דרומית לצומת קסטינה, על כביש ת"א-ב"ש (ציר 4), פתוח 9-24 (כל ימות השבוע), טל. |08-8505859 , www.rest.co.il/cramim