מצרכים לפטה
(יש להכפיל לפי כמות המשתתפים במסיבה ובהתאם למספר המנות הנוספות למנה זו)
1 עגבניה גדולה ואדומה
3 פרוסות לחם לבן פרוס חתוך למשולשים
זיתים "דפוקים" איכותיים
גבינת פטה בגוש
עלי זעתר טריים
מלח ופלפל
ההכנה
פורסים את העגניה לפרוסות
קולים את פרוסות הלחם
את גבינת הפטה חותכים לפרוסות או משולשים
מסדרים על הפלטה לפי העיצוב הרצוי
מפזרים על העגבניות מלח ופלפל
ליד את הזיתים והטוסטונים
וליד את גבינת הפטה
מעל הגבינת יש לפורר כמות נדיבה של זעתר טרי ומעל לבזוק שמן זית
קליל ותמיד מהנה לצד כוס אלכוהול או גביע יין