פנקוטה עם מרמלדת פירות אקזוטיים וקראמבל שקדים

הקונדיטור מיקי שמו והשף לאון אלקלעי מציעים עבור יצרנית המיצים הסחוטים הטבעיים פרימור מתכון לקינוח שמשלב שוקולד לבן עם רוטב פירות אקזוטיים וקראמבל שקדים כשרוטב הפירות מכיל מיץ תפוזים סחוט טבעי

מוזגים בכל כוס פנקוטה שתי כפות מהרוטב ומפזרים למעלה מקראמבל השקדים. צילום איתיאל ציון

מצרכים ל-10 מנות

לפנקוטה

1/2 כוס חלב

1 כפית דבש

3 גרם ג'לטין + 2 כפות מים קרים

200 גרם שוקולד לבן

250 גרם שמנת מתוקה 38%

לרוטב הפירות

1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי כמו של פרימור

350 גרם פירות אקזוטיים (פסיפלורה, אננס, מנגו, פיטאיה וכו')

2-3 כפות סוכר

לקראמבל שקדים

100 גרם חמאה קרה

100 גרם סוכר דמררה

100 גרם אבקת שקדים

100 גרם קמח מנופה

צילום איתיאל ציון

אופן ההכנה

הכנת פנקוטה

משרים ג'לטין במים קרים עד שמתקשה למסה.

מרתיחים בסיר את החלב.

לאחר רתיחה שמים את הג'לטין והדבש ומערבבים היטב.

שוברים את השוקולד הלבן לקוביות.

מכניסים אותן לחלב ומערבבים לאחידות.

מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים עם מוט בלנדר. מוזגים לכוסות עד לחצי גובה ומקררים במקרר.

הכנת רוטב פירות

טוחנים את כל חומרי הרוטב בבלנדר עד קבלת תערובת חלקה.

טועמים ובודקים אם יש צורך בתוספת סוכר.

הכנת קראמבל שקדים

מערבלים במיקסר את כל החומרים עד קבלת בצק אחיד. קורצים מהבצק חתיכות קטנות (ניתן גם לגרד עם פומפייה).

אופים בתנור בחום של 160 מעלות עד קבלת גוון זהוב.

הרכבת המנה

מוציאים את הכוסות עם הפנקוטה מהמקרר.

מוזגים בכל כוס שתי כפות מהרוטב.

מפזרים למעלה מקראמבל השקדים ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה