רכיבים
לארטיק
100 גרם שוקולד לבן
250 גרם שמנת מתוקה
50 גרם חלב מרוכז
לציפוי
300 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמן קנולה
אופן ההכנה
ממיסים את השוקולד הלבן עם 50 גרם שמנת מתוקה ומקררים מעט.
מקציפים את יתרת השמנת המתוקה ומוסיפים את החלב המרוכז תוך כדי הקצפה.
מאחדים את התערובות: יוצקים את תערובת השוקולד לשמנת המוקצפת.
מאחדים בתנועות קיפול כדי לא לשבור את הקצף.
מעבירים לתבנית סיליקון מתאימה לארטיק.
מוסיפים מקל ומכניסים להקפאה ללילה.
ממיסים שוקולד מריר עם שוקולד – התערובת צריכה להיות נוזלית מאוד.
את השוקולד המומס מכניסים לכוס גבוהה, כך שכאשר נכניס את הארטיק לשוקולד הוא יוכל לצפות את כולו.
לאחר הציפוי מניחים על נייר אפיה עד שהשוקולד מתייצב.
שומרים בהקפאה.
טיפ
ניתן להוסיף לתערובת הארטיק גם מחיות טעם כמו נוטלה, קינדר, פצפוצי שוקולד, ועוד הפתעות כדי לגוון.