פסטיבל בשביל היין השמיני – לגימה מהצפון

הזדמנות להתוודע לעשרות היקבים הפועלים בחבל היין הצפוני של ישראל, וליהנות מביקורים ביקבים, סיורי יין ושלל פעילויות נוספות בגליל ובגולן

"היינות שלנו נולדים מתוך אהבה, יצירתיות ומחויבות לאיכות היין הגבוהה ביותר", מעיד מיכאל אלפסי על היינות שמיוצרים ביקב הר אודם
"היינות שלנו נולדים מתוך אהבה, יצירתיות ומחויבות לאיכות היין הגבוהה ביותר", מעיד מיכאל אלפסי על היינות שמיוצרים ביקב הר אודם. צילום אבי אובליגנהרץ

ארץ ישראל הייתה מזוהה עם ייצור ויצוא יין הרבה לפני שניטעו כרמים בבורדו, קליפורניה ואזורים רבים נוספים ברחבי תבל המזוהים עם יינות איכותיים. מאז סוף שנות ה-80 של המאה ה-20 ניכרת מגמה להחזיר עטרה ליושנה, וכפועל יוצא כיום פועלים בארץ כ-300 יקבים, כשליש מהם ממוקמים בגליל ובגולן.

מפגש בלתי אמצעי עם בעלי היקבים, ייננים, כורמים ושאר אנשי הענף ההולך ומתפתח
מפגש בלתי אמצעי עם בעלי היקבים, ייננים, כורמים ושאר אנשי הענף ההולך ומתפתח

פסטיבל "בשביל היין" שיתקיים בפעם השמינית בין התאריכים 25 במאי עד 11 ביוני 2017,  נועד לאפשר לקהל הרחב, ולא רק לחובבי היין המושבעים, מפגש בלתי אמצעי עם בעלי היקבים, ייננים, כורמים ושאר אנשי  הענף ההולך ומתפתח, וטעימת פרי עמלם. בנוסף זהו נדבך נוסף בתהליך שיווקי-כלכלי אותו מובילים המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל והרשות לפיתוח הגליל, להבאת הציבור הישראלי חובב החיים הטובים לחבל הארץ הקסום הזה. באי הפסטיבל ייהנו ממגוון רחב של ביקורים וטעימות יין ביקבים השונים, כנס מקצועי, אירועים, סיורי יין מקצועיים, טיולים בטבע הצפוני שמתאפיין בפריחה עוצרת נשימה, וזה עוד לא הכל.

עמותה שהוקמה ב-1996 כדי לקדם סחר הוגן והזדמנויות כלכליות עבור נשים ערביות
עמותה שהוקמה ב-1996 כדי לקדם סחר הוגן והזדמנויות כלכליות עבור נשים ערביות. צילום אבי אובליגנהרץ

סינדיאנת הגליל, כפר כנא

את הסיור המקדים לקראת הפסטיבל פתחנו במרכז המבקרים של "סינדיאנת הגליל", עמותה שהוקמה ב-1996 כדי לקדם סחר הוגן והזדמנויות כלכליות עבור נשים ערביות, במטרה להעמיק את הדו-קיום יהודי-ערבי, ולסייע למגדלים ויצרנים מהגליל לשווק את תוצרתם. בחנות מרכז המבקרים ניתן לרכוש מוצרי קוסמטיקה, סלים וסלסלות בעבודת יד, שמן זית במגוון זנים, זעתר, דבש, שקדים, סירופ חרובים, טחינה, חלבה, שוקולד, ערק ויין אותו מייצר היינן אדיב דוחא מהכפר ראמה. כמו כן מוצעות סדנאות לכל המשפחה :סדנאות קליעה, טעימת שמן זית, הכנת מאפי גבינה בסגנון באלדי עם זעתר, דבש ושמן זית.

בשיתוף פעולה עם הכנסייה האותודוקסית בכפר, יתקיים קונצרט ויוצעו טעימות של היין. בנוסף יתקיים סיור מודרך בכנסייה, כולל מפגש עם כומר הכנסייה אשר יספר על נס היין המפורסם – אותו נס המושך אל כפר כנא כחצי מיליון תיירים מדי שנה. הפעילות בסינדיאנת הגליל בכפר כנא, תתקיים ב-27 במאי שעות: 10:00-15:00. פרטים: דני בן שמחון – 050-4330039

את יינותיו מייצר יקב נטופה ביקב אור גנוז ביישוב בעל אותו שם
את יינותיו מייצר יקב נטופה ביקב אור גנוז ביישוב בעל אותו שם. צילום אבי אובליגנהרץ

יקב נטופה, מצפה נטופה

היקב הוקם בשנת 2006 ביישוב הפסטורלי מצפה נטופה שליד צומת גולני, כרמיו ממוקמים באדמת עין דור למרגלות התבור, וגדלים בהם זנים מגוונים כגון סירה, מורבדר, גרנאש, טמפרניו, טוריגה נסיונל, שאנין בלאן ורוסאן – זנים ים תיכוניים שהתאמתם לטרואר ממצה במרביות את איכותיות ותכונות הפרי.

את יינותיו מייצר יקב נטופה ביקב אור גנוז ביישוב בעל אותו שם. אלה הם יינות אלגנטיים בסגנון העולם הישן, המתאפיינים בגוף מעודן עם ניחוחות וטעמים מורכבים. על הפקת כ-100,000 בקבוקים בשנה מופקדים היינן פייר מיודובניק – בעל שנים רבות של ניסיון בייצור יין בצרפת, ספרד ופורטוגל; מנהל הכרמים שחר מרמור – בעל ניסיון בארץ ובאוסטרליה; והכורם יצחק תור. בין היינות: דומיין נטופה לבן 2016, דומיין נטופה רוזה 2016, דומיין נטופה אדום 2014 ולאטור נטופה אדום 2014. ניתן לטעום אותם בתיאום מראש במהלך השבוע ובימי שישי ללא תיאום, בין השעות 10.00-14.00. במרכז המבקרים מתקיימות סדנאות שונות, כמו סדנה לייצור נקניקיות, סדנת עישון בשרים או סדנת שוקולד. הסדנאות מיועדות לקבוצות של עד 22 איש. לפרטים: 04-6786454

בסיום הסיור בעילבון יתקיים מופע מוסיקלי בכנסייה
בסיום הסיור בעילבון יתקיים מופע מוסיקלי בכנסייה. צילום ליאור גורנו

עילבון

פסטיבל "בשביל היין" הפך זה מכבר לגשר בין תרבויות ועדות השונות החיות יחד בגליל. במסגרת הפסטיבל יתקיימו סיורים מודרכים ללא תשלום בתאריכים 3 עד 18 ביוני בכפרים הגליליים עילבון, פסוטה ומעיליא, בשילוב מוזיקה מקומית ואירועי יין. אירועים אלה מעניקים זווית מרתקת בשל האופי הייחודי של האזור. בעילבון, למשל, הסיור יעבור בכנסייה אורתודוקסית, בכיכר הכפר ובשרידי כנסייה צלבנית, כשלסיום יתקיים מופע מוסיקלי בכנסייה. הסיור ייצא הכל שעה עגולה, החל מ- 10:00, מרחבת הכנסייה היוונית קתולית. לפרטים והרשמה מראש: ריזק 052-8673181

ארוחות בוקר וערב באולם "אדמה," פרי יצירת השף אבי כהן
ארוחות בוקר וערב באולם "אדמה," פרי יצירת השף אבי כהן

שניר אירוח בוטיק

קיבוץ שניר שוכן בלב שמורת הבניאס, בקצה הגליל העליון ובקרבת רמת הגולן. מרחב האירוח כולל 22 חדרי בוטיק צמודי-קרקע הצופים לנוף שובה לב ביופיו, ומתאים ללינת זוגות ומשפחות ואף לנופש קבוצתי. חדרי הבוטיק מעוצבים בהרמוניה עם הטבע הסובב אותם, כשהם מרוצפים בפרקט, ממוזגים, ובכל אחד מהם ג'קוזי ומרפסת פרטית ונעימה. במקום גם מגרש כדורסל וטניס, בריכת מי מעיינות הבניאס – צלולה ומטופחת, וארוחות בוקר וערב באולם "אדמה," פרי יצירת השף אבי כהן. מחיר לילה באמצע השבוע במהלך הפסטיבל: 560 ש"ח לזוג, כולל ארוחת בוקר (במקום 690 ש"ח). סופ"ש: שני לילות (כולל ארוחות בוקר וארוחת ערב שישי) 1690 ש"ח (במקום 1920 ש"ח). המחיר כולל כניסה, סיור מתנה ביקב הרי הגליל שבקיבוץ יראון, ובקבוק יין של יקב הרי הגליל במתנה. פרטים: 04-6952580

"היינות שלנו נולדים מתוך אהבה, יצירתיות ומחויבות לאיכות היין הגבוהה ביותר", מעיד מיכאל אלפסי על היינות שמיוצרים ביקב הר אודם
"היינות שלנו נולדים מתוך אהבה, יצירתיות ומחויבות לאיכות היין הגבוהה ביותר", מעיד מיכאל אלפסי על היינות שמיוצרים ביקב הר אודם. צילום אבי אובליגנהרץ

 יקב הר אודם

"היינות שלנו נולדים מתוך אהבה, יצירתיות ומחויבות לאיכות היין הגבוהה ביותר", מעיד מיכאל אלפסי על היינות שמיוצרים ביקב הר אודם, אותו הקים עם רעייתו עידית בשנת 2003 . יקב הבוטיק המשפחתי, הממוקם במושב אודם ברמת הגולן וכרמיו נטועים בסמוך בגובה 1100 מ' מעל פני הים, מייצר כ-100,000 בקבוקים בשנה בשלוש רמות איכות: יין הדגל "אלפסי", סדרת יינות הרזרב "הר אודם", וסדרת וולקני. בנוסף מייצר היקב, שקצר פרסים רבים בארץ ובעולם, יינות קינוח. אדם וישי, הבנים למשפחת אלפסי, הם הייננים ביקב ואחראים להפקת יינותיו, החל מהגידול בכרם, דרך התסיסה והיישון בחבית, ועד לביקבוק היינות וחשיפתם לציבור.  במהלך הפסטיבל ובכלל ניתן לערוך ביקב סיורים הכוללים ביקור בכרמים וביקב לצד טעימות יין, ולערוך במקום אירועים, החל מארוחות אינטימיות ורומנטיות עד לאירועים רבי משתתפים. פרטים: 04-6871122

יקבים גדולים וותיקים ויקבי בוטיק, לצד מחלבות בוטיק, אוכל גלילי ומוסיקה טובה
יקבים גדולים וותיקים ויקבי בוטיק, לצד מחלבות בוטיק, אוכל גלילי ומוסיקה טובה

יריד היין הגלילי וכנס היין הישראלי

כמיטב המסורת, הפסטיבל ייפתח ביריד היין הגלילי בגן הברון רוטשילד בראש פינה, בהשתתפות כ-30 יקבים – יקבים גדולים וותיקים ויקבי בוטיק, לצד מחלבות בוטיק, אוכל גלילי ומוסיקה טובה, להשלמת האווירה. חידוש ביריד השנה: דוכן יקבים אורחים מסלובניה עם טעימות יין. הכניסה לגן חופשית. כוסות לטעימות יינות היקבים המשתתפים במכירה מוקדמת 50 ש"ח וביום האירוע 60 ש"ח. מוצע לרכוש כרטיסים מראש באמצעות  .eventbuzz.co.il/wineland גן הברון, ראש פינה, יום חמישי 25 במאי, 19:00-23:00, יום שישי 26 במאי 11:00-16:00.

כנס היין הישראלי, שהפך לחלק בלתי נפרד מהפסטיבל, יוקדש השנה לנושא "חומר ריבוי וניהול וירוס בכרמים בישראל, פנינו לאן?", במטרה להעלות מודעות בנושא ולתת סקירה של פתרונות אפשריים לבעיות התפשטות וירוסים בכרמי גפן היין וחומר הריבוי בישראל. הנושא מעסיק את תעשיית היין ומגדלי הכרם בשנים האחרונות, ובא לביטוי במחסור חומר של שתילים לנטיעה, ובירידה באיכות הכרמים ברחבי ישראל. פאנל המרצים כולל את המרצה הראשי בכנס: ניקו ספריט, מנכ"ל VITITEC מדרום אפריקה, פרופ' מוחמד זידאן, ד"ר תרצה זהבי ונועה מעוז.  מכללת אוהלו, קצרין, חמישי, 1; ביוני, 09:00-16:30.

פרטים נוספים על הפסטיבל באתר

 

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה