פסטיבל בשביל היין 2013 יתקיים בצפון בחודש מאי

זו השנה הרביעית ברציפות, יתקיים פסטיבל "בשביל היין" ברחבי הגליל, הגולן והעמקים, בין התאריכים 2 עד 18 במאי 2013.
תעשיית היין בצפון ישראל תופסת תאוצה בשנים האחרונות, וסביבה מתפתחים תיירות יין, תיירות חקלאית, בתי ספר ליין, סיורי יקבים וכרמים, מרכזי מבקרים מפותחים, ואנשי יין. כל אלה יבואו לידי ביטוי בפסטיבל.

במהלך הפסטיבל ייהנו המבקרים ממפגשים עם אנשי היקבים, הייננים והכורמים הצפוניים, עם סיורים ביקבים הקטנים והגדולים כאחד הפותחים את שעריהם לקהל, כאשר סביב כל יקב ניתן לגלות סיפור אישי או משפחתי מעניין..
לצד היקבים מסעדות שמכינות בימי הפסטיבל תפריטים מיוחדים לארוחות יין וסדנאות להכרת יינות האזור.

הפסטיבל ייפתח השנה בכנס יין מקצועי בחסות בתי הספר ליין בגליל שיעסוק בנושא גידול גפן וייצור יין בר קיימא. בנוסף, יוענק לראשונה אות יקיר ענף הגפן והיין לאדם שתרם תרומה משמעותית לענף.

אירועים רבים יתקיימו במהלך חודש מאי – בעיקר בסופי השבוע, ביקבים, בכרמים, בגלריות, במוזיאונים, טיולים מיוחדים לרגל הפסטיבל, ירידי יין, השקת יינות הגליל, שיתופי פעולה יפים בין תיירני הצפון, מסעדות. אפילו את חג השבועות ניתן יהיה לחגוג בצפון בשיא הפסטיבל .

מאחורי הפסטיבל עומדים המשרד לפיתוח הנגב והגליל, הרשות לפיתוח הגליל, משרד התיירות, משרד החקלאות ופיתוח הכפר, עמותות התיירות האזוריות, מועצת גפן היין, קק"ל, והרשויות המקומיות.

לפרטים מלאים אודות הפסטיבל ותוכניה

פסטיבל "בשביל היין 2013" ביקב דלתון: האירוע המרכזי במסגרת הפסטיבל  ביום שישי 10 במאי
ביום שישי, 10.5.13 בין השעות 10:00-14:00 יתקיים האירוע המרכזי של יקב דלתון במסגרת אירועי פסטיבל "בשביל היין 2013". במרכז המבקרים של היקב יתקיים יריד אומנויות בו יציגו עבודות פרי עמלן של אוכלוסיות מוגבלות. יקב דלתון מזמין את הציבור לבקר ולרכוש את היצירות בעזרתן לתמוך באוכלוסיה ובעמותות המייצרות אותן.
עוד בתוכנית: טעימות של השף אבירם זייד ממסעדת הא"רי 8 בצפת בשילוב יינות יקב דלתון. תפריט הטעימות יהיה בסגנון גלילי קלאסי עם טוויסט אוונגרד ויכלול בין השאר: גספצ'ו סלק עם קציפת חצילים, טרטר אינטיאס עם ירקות שורש אננס ופאפאיה, מוס סלמון נורבגי חמצמץ על בריוש, סלט פאטוש עם גבינת קדוש, סלט עגבניות צבעוני בזעתר צפתי ושמן זית של גוש חלב, גריסיני קצח בקרם ערק, גרגר נחלים בתאנים שקדים ירוקים וסומק, סבלה גבינות עיזים וזיתים סורים ועוד. בתשלום.
ביום שישי 3.5.13 בין השעות 10:00-14:00 תערך קבלת שבת, במסגרתה יטעמו היינות: רוזה 2012, שרדונה 2012, פטיט סירה 2012,עלמה בורדו 2010 ועלמה SMV 2010 בלווי מוזיקה וטעימת גבינות.
ביום שישי, 17.5.13 בין השעות 10:00-14:00 תיערך "חגיגת יין בלבן" וקבלת שבת, חוויה שכולה יין, גבינות איכות, והשקת היינות הלבנים החדשים של יקב "דלתון:  כנען לבן 2012, שרדונה 2012, סובניון בלאן רזרב 2012, פומה בלאן 2012.
הטבה לבאי הפסטיבל ביקב דלתון: המבקרים ביקב דלתון במהלך הפסטיבל יוכלו לקבל הטבה בסך 15% הנחה למסעדת האר"י 8 בצפת.

פסטיבל יין בגליל העליון: סופ"ש גבינות ויין במלון כפר גלעדי
במסגרת פסטיבל "בשביל היין" המתקיים במאי בגליל, בגולן ובעמקים, יארח מלון כפר גלעדי סופ"ש שכולו גבינות ויין. בתכנית: סיור בכרמים, טעימות יין וגבינות בוטיק, הרצאות אורח, טיולי טרקטורונים ועוד.
סוף השבוע המוקדש לגבינות ויין יתקיים במלון כפר גלעדי בין התאריכים 09-11/05, במסגרתו תיערך במלון קבלת פנים עם מבחר יינות וטאפאסים, תוגש ארוחת בוקר בסגנון שווקים מרחבי העולם ואף יתקיים ערב שירה בציבור.
הסיורים המתוכננים מחוץ למלון במסגרת הסופ"ש, כוללים סיור בכרם דישון- הכרם הראשון בגליל וסיורי טרקטורונים בכרמים, סיור ביקבים נבחרים ברמת הגולן, הרצאת אורח מפי היינן הראשי של יקב ברקן והאגרונום של יקבי סגל, טעימות גבינות בוטיק מבית משק הירש.
מחיר החבילה: 1,050 ₪ ללילה לזוג. יום חמישי על בסיס חצי פנסיון, יום שישי – פנסיון מלא.
מחלקת ההזמנות של מלון כפר גלעדי, 04-6900000

שפים מבשלים ביקב הרי גליל – חוויה קולינרית אל מול נופי הגליל, יום שישי, 10 במאי בין השעות 10:30-15:00
לקראת חג השבועות וכחלק מפסטיבל "בשביל היין", מארח יקב הרי גליל ביראון, שפיםשף אורי ארנון, צילום דרור כץ מהגליל ומזמין חובבי יין, אניני טעם ואת הקהל הרחב, ליהנות ממנות שף מיוחדות לחג השבועות בשילוב יינות יקב הרי גליל, יום שישי, 10 במאי בין השעות 10:30-15:00.
במהלך היריד יוגשו מנות מיוחדות בניצוחם של הפים:
אילן רוברג (מסעדת רוברג בלבנים), יגיש מנה של פסטה פנה גלילית לצד יין גליל ברברה 2010,
גילי אלטמן ("גילי-מסעדת שף" במלון אמירי הגליל), יגיש מנה של פילה אמנון במעטפת עלי גפן צרובים על מחבת, מוגשים עם בורגול מבושם וקרם פלפלים לצד גליל ויונייה 2012,
אורי ארנולד (מסעדת "ארנולד'ס בנתיב השיירה), יגיש מנה של טורטייה גבינת עיזים לצד גליל אלון 2010,
שחר גדסי (מסעדת "נונוצ'לו במושב דישון), יגיש מנה של סביצ'ה דג עם נגיעות בלסמי מצומצם בלווי ברוסקטה עשבי תיבול לצד הרי גליל ויונייה 2012.שף גילי אלטמן
מחיר מנה + כוס יין – 25 ₪.
בנוסף יתקיים (בתשלום) יריד דוכני מזון של יצרנים מהגליל, כגון: שמן זית, זיתים, חלבה, לחמים מיוחדים מקמח כוסמין, ירקות אורגניים, קרפ צרפתי, גבינות עיזים, קרקרים אורגניים עבודת יד, חטיפי בריאות, צמחי תבלין. במקום תתקיים מכירה של יינות היקב ושל המוצרים המוצגים.
כל יינות "יקב הרי גליל " כשרים למהדרין לכל ימות השנה בהשגחת הרב אברהם ד. אוירבך רב ואב"ד לעיה"ק טבריה.
למידע ופרטים נוספים – 04-6868748, www.galilmountain.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה