פסטיבל "טעם כנרת – טעם גולן": 1-17 בדצמבר

אזור הכנרת ורמת הגולן נראה כרקע לציור פסטורלי במיוחד:באזור יפהפה זה הוקמו בשנים האחרונות עשרות מסעדות, יקבים, מרכזי מבקרים וחוות, בהם יתקיים לראשונה בין התאריכים 1-17 בדצמבר פסטיבל "טעם כנרת – טעם גולן", ביוזמת עמותות התיירות סובב כנרת וגולן

אזור הכנרת ורמת הגולן נראה כרקע לציור פסטורלי במיוחד: אגם כחול מול הרים נישאים, ספינות דיג מותחות רשתות, מטעי תמרים, בננות ותפוחים, חורשות ירוקות ושדות פתוחים מכל עבר. באזור יפהפה זה הוקמו בשנים האחרונות עשרות מסעדות, יקבים, מרכזי מבקרים וחוות, בהם יתקיים לראשונה פסטיבל "טעם כנרת – טעם גולן", ביוזמת עמותות התיירות סובב כנרת וגולן ובהפקתה של אפרת אליאסף – גורפינקל, מי שיזמה ומפיקה זה שנים את פסטיבל אוכל כפרי ביואב יהודה.

פסטיבל "טעם כנרת – טעם גולן" מתבסס על יחודו הגסטרונומי של כל אזור – דגה, תמרים וגבינות עיזים בכנרת ובקר, תפוחים ויין בגולן. כל אותם המעדנים שיצרו הבשלנים והבשלניות המקומיים מתנובת האזור מוגשים למטיילים באהבה במהלך שלושה סופי שבוע חורפיים, מה-1 בדצמבר ועד ה-17 בדצמבר, 2005.

שפע הטעמים והחוויות הגסטרונומיות באווירה החורפית כוללים קדירות מהבילות מול מראות של הרים בערפילים ומאפי תפוחים זהובים מול כינרת צבועה באין ספור אפורים וכחולים… בחגיגה המקומית שותפים גם אמנים בסדנותיהם ובבתיהם, ייננים ביקביהם ומדריכים מיומנים שיסיירו עם האורחים בנופי הכינרת והגולן. עוד יתקיימו בפסטיבל סדנאות בישול, סיורים חקלאים במטעים, סיורי חלוצים ופעילויות מרתקות נוספות לכל המשפחה.

בין הפעילויות המיוחדות לפסטיבל "טעם כנרת – טעם גולן": הכנת גבינות עיזים בסגנון צרפתי, במחלבת "אל & לור"- קבוצת כינרת, סדנא לחיתוך וטיפול בבשר בתל קציר, שיט והדגמת דיג רשתות בעין גב, טיול ג'יפים בשילוב ארוחת פוייקה מהבילה במושב רמות ועוד.

מבין המסעדות והשפים המקומיים שיגישו ארוחות ומנות מיוחדות לפסטיבל, ניתן למצוא את: השפית שפרה מיכאלוביץ' ממרום גולן שתארח אצלה בבית לארוחת שף מרתקת; במסעדת השף "רוטנברג" בגשר הישנה, מגיש רן שגיא מנות גורמה בשילוב תמרים וסילאן; מרק החיטה הדרוזי החורפי (פריקי) יחמם את הלב במסעדת בירכת רם והרבה בירה ביתית כהה ומשובחת תזרום ב"איסטונ'ס", פאב המפנק במאכלי חורף בנוסח אנגלי.

ב"קצה הנחל" האיכותית מציעים טעמי לבנון לחוף גינוסר; ב"קדרת המכשפה והחלבן"- בית אוכל ומשקה ייחודי בראש הר קטה, מציעים מאכלי קדירה וגבינות תוצרת המקום; במושב רמות ב"חווה בכפר" מול אח בוערת יוגשו קדירות בשר ועוף לוהטות; בגן הטרופי המרהיב של "צל תמר" מתחממים עם מנות מהבילות ויין; בבית גבריאל במרפסת היפהפייה לשפת הכנרת, מגיש השף קייס ההולנדי תפריטי דגים המשלבים מתכוני גורמה בסיידר תמרים ובפירות יער ועוד.

בין האמנים שיפתחו את הגלריות שלהם במסגרת "בית פתוח": מינוס 200 – גלריה לאמנות ותיבת נח – סדנה של האמן הותיק סלו שאול בה תוצג גם תערוכתה של נאוה שושני, מקימת ואוצרת הגלריה לאמנות בבית יגאל אלון בגינוסר. שני המקומות בקיבוץ עין גב.

פסטיבל "טעם כינרת – טעם גולן"
בימים חמישי, שישי ושבת בין התאריכים 1-17 לדצמבר 2005
פרטים בעמותות התיירות גולן וסובב כנרת: 04-6752727, 04-6962885
או באתר: www.rest.co.il/tgk


פרוט אירועי הפסטיבל

מסעדת ברכת רם, מג'דל-שאמס
מנות חורף ייחודיות למטבח הדרוזי הביתי מוגשות מול לוע הר געש ובריכת מים עגולה.
פריקי- מרק חיטה, מקלובה בנוסח דרוזי, מנסף כבש ממולא, ריבות בוסתן הבית מתפוחים, דובדבנים וחבושים. תה דרוזי מתובל בבהארט, פלאפל עם שומשום, מג'דרה מבורגול וקובה מיוחד בצנובר.
הנוף מרהיב והאירוח חם. טל. 6981638-04.

"קדרת המכשפה והחלבן" נמרוד
בית אוכל ומשקה ייחודי בראש הר. משפחה קטנה המגבנת גבינת עזים אורגניות, מבשלת קדרות טלה ועגל ממרעה מקומי, מעשנת בשרים ודגים ומפליאה בפאי תפוחים ודובדבנים. אוכל בטעמים מלאי אויר ואוירה, לו תורמות מכשפות הבית הידידותיות. טל.6870049-04
יום ה-12:00 ועד אחרון הסועדים ימי ו ושבת,מ:10:00 ועד אחרון הסועדים

"הטובים של שפרה – ארוחות גורמה פרטיות", שמורת האלונים קיבוץ מרום גולן
הארוחות מתבצעות ומוגשות, באופן פרטי, ע"י השפית שפרה מיכאלוביץ', בפינת אוכל חמימה, בסמוך לאח עצים בוערת. תפוח העץ, סמלו של הגולן, משתלב בכל מנה ולוקח את עוצמתו, עם שאר מרכיבי המנה, למקומות מפתיעים ומענגים! טל. 6961108- 04 5303351-050

יקבי רמת הגולן, קצרין
את יינות היקב תמצאו הן בחלק נכבד בתבשילי קדרות הפסטיבל, הן כמלווה משובח למנות הללו ולאחרות. תהליך ייצור היין מרתק ואפשר לחזות בו במרכז המבקרים.
סיור מודרך מלווה בטעימות, יצא בימי שישי של הפסטיבל במחיר מיוחד וידידותי .
הסיור ייערך בין השעות 9:00-13:00. טל. להרשמה: 6968435-04

קפה פרוטיאה, מושב אניעם "סינמה אוכל"
עוגות ביתיות טעימות, ארוחות קלות וגם:
בימי חמישי ומוצ"ש: הסרט- "משהו מתוק "עם אוכל מרוקאי ומופע רקדנית בטן.
הסרט- "חכמת הבייגלה", מלווה באוכל ישראלי (פלאפל…) ושירי א"י.
בימי שישי עד כניסת השבת: "מתוק לשבת"- אפיה משפחתית עם דינה, חלות, מאפי שמרים ותפוחים ועוד. טל. 6924999-04

מסעדת הבוקרים קיבוץ מרום-הגולן
מנות חורפיות מיוחדות לפסטיבל: "קדרת אווז"; "קדרת לשון"; אירוח מהביל בלוע הגעשי של הר בנטל. חורף של קדרות משובחות ומתחדשות במסעדה כפרית הייחודית ליד חוות הסוסים.
טל. 6960206-04

"איסטונ'ס", מושב מעלה גמלא, פאב בחוות סוסים.
בחוץ- ערפלים רטובים. בפנים- אח בוערת, בירה ביתית של ג'ימס איסטון נמזגת. המרק האירי mulligatawany מוגש. פשטידת הרועים מונחת אף היא על שולחן העץ. מוזיקה אירית מתנגנת.קרמבל תפוחים ממתיק את הבירה הכהה והמרה ששבה ונמזגת…
ערבי חמישי שישי ושבת. טל. 5402650-054

בל-עופרי, קפה וארוחות גן במושבה קדמת צבי
* השף קובי מזרחי מתארח בסדנאות בישול:
* יום של הכנת בשרים ובמיוחד בישול ארוך בקדרות.
* יום של אפיית לחמים..בליווית גבינות ויין.
* יום איטליה-בצקי פסטה,אנטיפסטי וקינוחים.
ימי חמישי ב 17:00 ,שישי שבת ב:10:00.
* ארוחת גן חלבית-ביתית וסביב לה: מרתף יקב הבית, גלריה לויטראג' ולצורפות, פינת ליטוף..והכל
בחצר של תמי ובבי, פרי כישרונם ואהבת האירוח שבהם.
טל. 046850417 .בכל ימי הפסטיבל.

חווה בכפר, מושב רמות
מסעדה המתמחה בבשרים הנבחרים בקפידה ובתבשילים כפריים המוגשים בקדירות ברזל.
קדרת עוף בתפוחי עץ ויין- מיוחדת לפסטיבל, סלט תפוחי עץ תרד ורימונים בפסטו ודבש וקציפת תפוחים ברוטב פירות יער הן רק חלק מהתבשילים שחני, ברוכת הכישרון, יצרה מכל טוב הארץ.
ימים ה' ו' 18:00-23:00, שבת 13:00-22:00, טל. 6797097-04

חיים במרתף…
השף חיים טיבי יורד למרתף יקבי רמת הגולן. ביום ה' 18/12 לוקח אותנו השף חיים טיבי לטעמים משובחים של אוכל מתוצרת מקומית.
ארוחה כשרה שהיא עם – ובגלל יינות יקב רמת הגולן המשובח.
אירוע חד פעמי במיקום קסום. מקומות ספורים. הרשמה ופרטים: טל. 6968420-04

עמק וכנרת

מסעדת הדגים, קיבוץ עין-גב
"יש דגים בכינרת?!"- חוויה של שייט ודיג.
מפליגים בספינה ממזח עין-גב לפגוש בסירת דיג רשתות. הצפייה בדיג תלווה בהסבר מפורט על שיטת דיג זו, הדגה בכינרת ושיטות דיג קדומות.
בסיום התצוגה חוזרים למסעדה לארוחת דגים.
מתאים למשפחות (כולל תפריטי ילדים) הפתעות חמות על הסיפון – מובטחות!!
ימי שישי, שעה 13:15.
טל. להזמנות: 04-6658008

קצה הנחל, קיבוץ גינוסר, טעמי לבנון לחוף הכינרת.
ערק "קרמה" ושקדים מולבנים; פילה אמנון במילוי אורז בבצל וקינמון; סלטים עשירים ושפע טעמים מפתיעים; תה שומר לבנוני וקדאייף באגוזי מלך ומי ורדים…
מוזיקה… ושיתוף פעולה מקצועי של מסעדנים: האחד ערבי ורעהו יהודי, שאוהבים לארח…
מנות פסטיבל מיוחדות בתפריט הלבנוני הביתי.
טל. 6717776-04; 7918229-050

סיפור שיבת התמר לארץ ישראל – סיורים בקבוצת כנרת
סיפור מסעותיו העלומים של בן ציון ישראלי, ממיסדי קבוצת כנרת, לארצות ערב על מנת להגשים חלום ולהשיב את גידול התמר לארץ. התכנסות במוזיאון בית המוטור, המשלב בתכניו את סיפורם של ראשוני קבוצת כנרת, התימנים אשר חיו באזור, והתפתחות החקלאות באזור.
משך ההדרכה כשעה ובסופה ביקור בחנות המפעל "תמרים פלוס" בקבוצת כנרת ו"בשוכנרת"
המתקיים בה . הסיורים יתקיימו בשבתות: 3, 10, 17 לדצמבר בשעה 11:00 בבוקר. הסיורים מותנים במינימום משתתפים ובהרשמה מראש.
לפרטים והרשמה 04-6759123.

חנות "תמרים פלוס", קבוצת כינרת
חנות, הגדולה מסוגה, בקיבוץ שהשיב את חוטרי התמר מעיראק לכינרת והפיצם בכל הארץ. "תמרים פלוס" פותחת את שעריה ומזמינה את קהל הפסטיבל לשלל ארועים:
"מבשלים בכינרת"- סדנאות בישול עם שף הבית, אילן רוברג
ימי ה' 18:00עד 21:00
הדגמות בישול עם סילאן ותמרים
ימי שישי 10:00עד 15:00
"שוכינרת"- יצרני מזון ואומנים בשוק חורפי ייחודי
ימי שבת 10:00עד 15:00
החנות פתוחה בימים א'-ה' בשעות 09:00-18:00
טל. להרשמה ולפרטים נוספים: 04-6759678

פנדה-החוויה המונגולית, כינרת המושבה (על כביש 90)
"דג האמנון [סנט פיטר פיש] בנוסח סיני". הדג של הכינרת, בלבוש אסיאתי. מסין לוויאטנם מוויאטנם לישראל, ני ו-יום משלבים מסורות ומגישים תפריט פסטיבל בניחוח זנגביל, שום ותמרים מטוגנים.
כל יום 12:00 עד 23:00
טל': 04-6709070

תמר בכפר, כנרת המושבה, חנות ומרכז מבקרים: "תמרים-סילאן-טחינה-חלבה":
שורשיות ופתיחות מביאות נשים, מנהלות ויוצרות, ממשפחות שניידמן ואל-ארז, לשיתוף פעולה בין שני המפעלים המשפחתיים. זו של התמר ומוצריו בכינרת, זו של הטחינה האיכותית מאבני ריחיים בנצרת.
במקום תהיינה הדגמות וטעימות להכנת טחינה ביתית, אוכל נלווה (חומוס ופיתות מיוחדים) ומוצרים משותפים (חלבה, ממרחי סילאן ועוד).
כמו כן יוצעו לטעימה תבשילי אורז באינספור תערובות תבלינים המיוצרות ונמכרות בחנות.
במרכז המבקרים – סרט חווייתי קצר ותערוכת צילומים – סיפורי כנרת, משפחה ותמרים, וכן סרטון על הכנת הטחינה באבני הריחיים.
פעילות הפסטיבל בימי שישי ושבת בשעות: 09:00-17:00. מרכז המבקרים פתוח כל השבוע.
שלישיית ALMA ("נשמה"), תתארח במרכז המבקרים במופע מוזיקלי המושפע מפלמנקו, ג'אז לטיני ומוזיקה מזרחית קלאסית. הופעות בשבתות 10/12 ו 17/12 בשעה 13:30. הכניסה חופשית.
טל': 04-6709954 052-3748615

מחלבת אל & לור, קבוצת כנרת, מחלבה בסיגנון צרפתי
הגבנית שרה לוי, מקבוצת כנרת משלבת במחלבה את מסורת משפחתה, משפחת גבנים מנורמנדי עם החלב, צמחי התבלין והנופים – כולם של הכנרת.
המחלבה האיכותית נפתחת בפסטיבל להתנסות בהכנת גבינה: מהפסטור, יצירת הגבן, תיבול אישי, והדרכה להמשך הטיפול בבית.
במהלך ההכנה, אתנחתא לארוחה המבוססת על גבינות המחלבה. הארוחה מלווה בהסברים וטעימות מודרכות. חוויה עזת ריח וטעם.
הסדנה בתשלום, בימי שישי ושבת ובתיאום מראש. טל': 054-4262250
בימי חמישי בערב המחלבה פתוחה לבר יין וגבינות הבית, בשילוב בלתי בנאלי בעליל. החל משעה 20:00 ועד אחרון האורחים.

"תמרים" ( אתר ירדנית בכניסה לקיבוץ כינרת )
מסעדה עברית, בשרית כשרה, המעניקה ליושביה אוירה רוגעת, אוכל ייחודי וזיכרונות ארץ ישראל הישנה, תצפו בירדן הזורם על ידכם ותיהנו מתפריט עשיר של בשרים ותבשילי קדירה צמחוניים מלווים בפיתות טאבון הנאפות במקום, כבדי עוף מוקפצים בבצל דבש תמרים ועירית, וכמובן מדגי הכינרת.
פתוח מידי יום מהשעה 12:00 ועד 23:00
התפריט המיוחד יוגש כל ימי השבוע בתקופת הפסטיבל.
טלפון להזמנות: 04-6759577

חמת גדר
אתר התיירות המוביל בישראל, מציע שפע בילויים פינוקים והנאות, הכוללים מרחצאות טרמו מינרליים חוות תנינים ועוד. להעצמת החוויה, מגישות מסעדות חמת גדר תפריט מיוחד לאורחי הפסטיבל, פרי פיתוחו של השף גנאדי מנוסיס. שאל על החבילות המיוחדות לאורחי הפטיבל.

מסעדת "סיאם"- טעם מזרח ומערב
ארוחת "חלום חמת גדר". יהיו בה סלט ירוק בנגיעות פירות הדר ברוטב תפוחי עץ, אנטריקוט מבקר מקומי משובח ברוטב יינות רמת הגולן בתוספת תפ"א אפויים ובננות העמק מטוגנות ברוטב תמרים.
תפריט הפסטיבל יוגש בימים ב'-ה' ושבת בשעות 12:00-21:00 וביום ו' בשעות 12:00-17:00 בלבד.
מותנה בהזמנה מראש.
להזמנות: 04-6659933

מסעדת "המחבת"
המסעדה מגישה "ארוחת דגי חמת גדר", ארוחה מדגים הגדלים בבריכות המקום.
בתפריט הפסטיבל דג אדמונית מטוגן בשמן ואפוי ביינות רמת הגולן בתוספת סלטים ישראלים.
תפריט הפסטיבל מוגש בימים א'-ה' בשעות 12:00-16:00.
מותנה בהזמנה מראש בטל': 04-6659955/44.

"ירדן", בית גבריאל, על שפת הכנרת – "אדוות של טעם וצבע בכינרת"
יופיו של המקום, יופייה של הכינרת ונופיה, משתלבים היטב ביופיין של מנות, הזורמות ממטבחו של השף קייס. רוח של שלום ושלווה שורה על היצירות המצוירות בעדינות וכשרון על הצלחת. הניחוחות מרתקים והטעמים…. נתחי אמנון ב"סלט כינרת" ובו שבבי תפו"ע. טונה צרובה מוגשת ברוטב סיידר תפוחים, תמרים ותפוחים שוחים ברוטב וניל ופרפה שקדים, מרחפים על גלי בצק פריך דקיק… עונג.
תפריט הפסטיבל יוגש בכל חודש דצמבר. פתוח ב'-שבת 10:00-23:00, יום א' סגור.
טל. 6709302-04

"פלאפל כתום", פשוט-טעים! קיבוץ אפיקים (בכניסה)
טרי וטעים: כדורים כתומים מתפוצצים מטעם, עשויים בטטה ושום ומצטרפים לפלאפל הקבוע, הירוק והריחני.
מנת הפסטיבל המפתיעה שיוצר תמיר, מוכיחה שגם לאוהבי הפלאפל, העמק הוא מקום!
ימי ה' 09:00-21:00.
ימי ו' 9:00 ועד כניסת השבת.
6754829-04.

חוויות בנהרא,קיבוץ אשדות יעקב איחוד
פירות העמק- חוויה חקלאית עם זיתים, בננות תמרים ועוד יותר מזה
טיול נ.פ.ש- נופים, פירות, שירים: סיור מודרך במטעים.
סדנה להכנת מעדני תמרים.
"סיפורי המקום" בבית הקפה המיוחד "היה היה".
כולל הכנת ואכילת פיתה מהטבון המקומי.
ימי שישי ושבת 10:00-14:30
ללנים בנהרא- הסיור ללא תשלום.
טל. 6756404-04.

"צל תמר" ( בכניסה לקיבוץ אשדות יעקב איחוד )
כשתשבו במרפסות השקופות בחזית בקתת העץ הצופות לגן הטרופי, תחת שיחי הגפן ואשכולות הבננות ואולי גם טיפות גשם בודדות, ותתפנקו ליד פטריות החימום, תוכלו לבחור בין כנפי העוף המוקפצים ברוטב דבש תמרים וצ'ילי מתוק, לבין סלט אבוקדו חורפי, ואולי קדירת תמרים מהבילה של בשר בקר בניחוחות היין והקינמון….. ותקנחו במאפה בננות….
פתוח מידי יום מהשעה 9:00 ועד השעות הקטנות של הלילה.
התפריט המיוחד יוגש כל ימי השבוע בתקופת הפסטיבל
טלפון להזמנות: 04-6756688.

רוטנברג- מסעדת שף, גשר הישנה
"תמר מג'הול ממולא בכבד עוף, תפוחי עץ וסילאן – מבושל ביין אדום"..
תאור חלקי של מנה מקומית, אחת מיני רבות, שהכין לפסטיבל השף רן שגיא.
רן, שף ותיק ויצירתי, מפנק במסעדתו החדשה השוכנת במבנה היסטורי משופץ וייחודי.
טל': 6752237-04

אגדת-לחם, גשר הישנה-חווית נהריים
מאפים, טעמים וניחוחות מתנור הלבנים המקורי, שבחצר "גשר- הישנה".
סדנאות אפיה של פוקצ'ות בטעמים שונים והכנת גלילות תמרים עם בשמת האופה.
בנוסף: סיורים בליווי שחקנים שיציגו את סיפורי המקום.
"נהייה כולנו חלוצים…": פעילויות לילדים-פינות יצירה ומשחקים של פעם.
טיול לגדות הירדן ו"נגיעה" בשלושת הגשרים הנטויים מעליו.
סדנאות האפייה מתאימות לכל המשפחה ותהיינה ב: 11:00, 12:15 ו – 13:15.
פעילות הפסטיבל באתר יתקיימו:
יום ה' – 10:00-16:00
יום ו' – 09:00 עד 14:00
בימים האחרים פתוח כרגיל.
טל': 04-6752685 04-6753336

מרינדו סדנת בשרים בקיבוץ תל קציר
סדנה להכרת בשר הטלה והעגל, משלב גידולו במושב כנף ברמת הגולן, ועד אליכם לצלחת…
בסדנה תלמדו להכיר זנים שונים של טלאים ועגלים, דרכי בישול, סוגי נתחים, יישון בשר, טיפים מקצועיים, מתכונים נבחרים ועוד.
הסדנה תלווה בטעימות מן הבשר המובחר וביין מיקבי רמת הגולן. חוויה לאוהבי בשר ואניני טעם.
קיבוץ תל קציר, ימים ה',ו' ושבת. בהרשמה מראש בלבד. טל.04-6756012

אירוע בזרקור
ערב שכולו טעמים וניחוחות מירדן ומלבנון, מכנרת ומהגולן.
ערב המעוטר בצלילי העוד והזמר הלבנוני.
יום שישי 16/12/05 החל משעה 20:30
יש להזמין מקומות מראש
הרב תרבותיות הגסטרונומית אזורית, מוגשת בשפע תבשילים, בשרים בגריל, סלטים ומשקאות ומיני מתיקה: שנקליש, מחמרה, חשווה, קבב זאחלי, פתוש
לבנוני, ערק קרמה, קדאייף ועוגיות התמרים של אמא של פלג…
מזנון הטעמים יפרוש לפניכם פירות של מסורת בישול ותיבול מרתקות, תוך
שימוש מושכל בגידולי העמק הכנרת והגולן. נגן העוד והזמר הלבנוני ג'אברה
נאחלי יחמם את הלב בצלילים הנכונים לטעמים…
בעלי המסעדה האחים האני ויוסוף חנא ופלג בכור מזמינים אתכם לחוויה שנוצרה
משותפות אמיתית מקצועית וחברית.
טלפון להזמנות ופרטים 04-6717776

תחנת מידע "עמק וכנרת"
תחנת מידע בצמח: 04-6752727
באינטרנט: www.ekinneret.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר