פסטיבל פירות הים השנתי של מאנטה ריי

פסטיבל פירות הים השנתי של מאנטה ריי יתקיים בין 2 עד 29 בדצמבר. מדי שבוע יתחלפו התפריטים ויכללו ממיטב פירות הים שהים נותן – הם יובאו בטיסה במיוחד מפריז. בנוסף, במשך תקופת הפסטיבל יוצעו אויסטרים טריים וחיים עם שמפניה- בימי חמישי, גם הם מדברים צרפתית.

בכל שבוע יוצעו יינות וטעימות מיקבים בארץ ובעולם, היינות ימכרו במחיר מופחת לקחת הביתה.

שבוע ראשון: 2 עד 8 בדצמבר
מרק קרם כרוביות וירקות שורש עם שרימפס מושחל על למון גראס עם זעפרן

ריזוטו של סרטנים ושרימפס בחמאה בטארגון

סיר עם מולים וצ'וריסוס ארוכות בחמאה ויין

קוקי סאן ז'אק [סקלופ בצדפה] ברוטב פסיפיק של דבש וג'ינג'ר

יינות:
יקב ויתקין- ישראל
ויתקין ריזלינג 2004
ויתקין קלאסיק 2003

שבוע שני: 9 עד 15 בדצמבר
מרק של חצילים קלויים עם ברוסקטה של סקלופס

וונגולה עם פולנטה, ערמונים ובייבי פאק צ'וי

מולים עם עגבניות קלויות ופלפל קלוי ובזיליקום

לנגוסטינים עם חמאת וודקה וגבינת סאן מור בלווי פילו ממולא בתרד

יינות
יקב RUFFINO – איטליה
LIBAIO chardonnay 2003
IL LEO chianti classico superiore 2002

שבוע שלישי: 16 עד 22 בדצמבר
מרק אינדונזי של פירות ים- מולים, שרימפס וקלמרי עם חלב קוקוס ואגוזי מקדמיה

קלאמרי עם פאסטה שחורה וטארגון

חצי לובסטר אפוי בשמן כמהין עם זביון ולימון כבוש על פירה גזר ושומר

נפוליאון של בשר סרטנים ועלי פרמזאן אפויים ואבוקדו

יינות
יקב BERINGER- קליפורניה
STONE CELLARS sauvignon blanc 2003
STONE CELLARS, merlot 2001

שבוע רביעי: 23 עד 29 בדצמבר
מרק צח של לובסטר עם רביולי של אבלון

שלישיית צדפות:קלאמס, וונגלה ומולים מוקפצים עם ארטישוק ביין לבן ולימון כבוש

סקלופס צרובים בכרמל של תפוזים עם רביולי של ברווז

ניוקי עם שרימפס וסקלופס צרובים, ברוטב פירות ים ופרנו

יינות
יקב DE BORTOLI- אוסטרליה
SACRED HILL Riesling 2004
DB merlot 2004

תמונה: מאתר האינטרנט של מסעדת מאנטה ריי






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה