פרוסות תפוחי-אדמה ופטריות

 

מצרכים ל- 6 מנות:
6-5 תפוחי-אדמה בקליפתם, רצוי מהזן דזירה
מלח ופלפל לטעם
1 כף שמן
4 כפות שמן
50 גרם חמאה
200 גרם פטריות שמפיניון
3-2 שיני שום כתושות

אופן ההכנה
מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח וכף שמן.
מצננים, קולפים לפרוסות בעובי של 4/3 ס"מ.
במחבת רחבה מחממים את השמן והחמאה, ומאדים את פרוסות הפטריות והשום לגוון זהוב,
מוציאים לצלחת.
באותה מחבת בשמן שנותר, מטגנים את פרוסות תפוחי-האדמה לגוון זהוב (רצוי בשתי פעמים).
מוסיפים את הפטריות המאודות למחבת.
מתבלים, מערבבים ומטגנים עוד כ- 3 דקות.
מגישים חם בתוספת סלט ירקות.

פסטיבל תפוחי האדמה הרביעי יערך ביום, יום שני, 13 באפריל 2009, י"ט בניסן תשס"ט, חוה"מ פסח, במצפה גבולות, חבל הבשור. במסגרת הפסטיבל יערכו פעילויות לילדים, כולן על טהרת תפוחי האדמה! בין האירועים – מופעים לילדים, תחרויות היתוליות נושאות פרסים, פיסול בפירה, הכנת חותמות אישיות מתפוחי אדמה, מופעי בישול וכן סיורים בשדות תפוחי אדמה והוצאת תפוחי אדמה מהשדה. עוד בפסטיבל – שוק איכרים ואומנים מחבל הבשור, מטס ראווה צבעוני, ג'יפים לילדים בנהיגה עצמית, מאכלים מתפוחי אדמה ומוצרי צ'יפס, תערוכת זנים שונים ועוד.
באי הפסטיבל יקבלו שי אביבי: שקית תפוחי אדמה מובחרים מתנת מגדלי תפוחי האדמה בחבל הבשור. הכניסה לפסטיבל בתשלום סמלי של 10 ₪ למשתתף.
למידע נוסף ופרטים על אתרי בילוי ולינה באזור:
www.habsor.co.il מידעפון 052-9991003






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה