ל- 8 מנות/סועדים
חומרים:
500 גר' כבד עוף נקי
350 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 מ"ל ברנדי
מלח ופלפל
חומרים לרוטב:
250 גר' סוכר
שני תפו"ע גראנד-סמית חתוכים לקוביות
50 מ"ל ברנדי
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מחממים מחבת ומקפיצים את הכבדים במעט שמן, מתבלים ומוסיפים את הברנדי (פלמבה). מכניסים את הכבדים למעבד מזון, מוסיפים את החמאה וטוחנים בודקים תיבול, מסננים ומצננים בתבנית טרין (לפחות 6 שעות).
אופן הכנת הרוטב:
ממיסים את הסוכר לקרמל, מוסיפים את התפוחים ומבשלים כ-5 דקות עד שהנוזלים מהתפוחים מדללים את הקרמל, מסירים מהאש ומוסיפים את הברנדי ופלפל שחור.
אופן ההגשה:
מניחים פרוסה מהטרין בצלחת, מעטרים ברוטב עם תפוחים, ובצנים.
ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2006"