פרפלה מילאנזה

חומרים:½ ק"ג (1 חבילה) פסטה יבשה קצרה (פרפלה או פנה – ניתן כמובן להשתמש בפסטה טרייה)3 כפות שמן זית1 חציל בינוני חתוך לקוביות 3 ס"מ על 3 ס"מחבילה פטריות שמפיניון – חתוכותם לרבעים2 כפות דבש½ כוס יין מרסלה3 כפות חומץ בלסמי3 כפות גבינת מסקרפונה½ בלוק גבינת פטה (בולגרית רכה)קמצוץ פלפל צ'ילי חריף (אדום גרוס)מלח פלפל לטעםבצל ירוק קצוץ או עירית קצוצה לעיטור המנהאופן ההכנה:להכין סיר עם 4 ליטר מים לבישול הפסטה.להביא לרתיחה ולהמתין ל-10 דקות האחרונות של צמצום הרוטב, להכנסת הפסטה ו-4 כפות מלח יחדיו. במחבת רחבת שוליים להוסיף שמן זית ולחמם. להוסיף קוביות חציל ולטגן על להבה בינונית למשך כ-7 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהחציל מזהיב ומתרכך. להוסיף את הפטריות ולהגביה את האש למשך 3 דקות נוספות. להוסיף את הדבש ואת פלפל הצ'ילי. להמשיך ולערבב עד אשר הדבש מתחיל להקציף, להוסיף את החומץ הבלסמי ויין המרסלה, ולהביא לרתיחה. בשלב הזה להתחיל לבשל את הפסטה (לפי הוראות היצרן).לצמצם כמחצית מכמות הנוזלים, להוסיף את גבינת המסקרפונה ו-2 כפות גדושות של גבינת פטה. לערבב היטב שהגבינות יתחברו עם הרוטב. אם הרוטב הצטמצם יותר מדי, ניתן להוסיף עוד יין מרסלה או יין אדום, וכן מעט חומץ בלסמי. להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. יש שיבחרו לא להוסיף מלח, מכיוון שהטעם מתקתק ומעניין כפי שהוא. לסנן את הפסטה מהמים, לחבר יחד עם הרוטב, ולהגיש עם יתרת גבינת הפטה המגורדת מלמעלה, יחד עם בצל ירוק או עירית.

חומרים:
½ ק"ג (1 חבילה) פסטה יבשה קצרה (פרפלה או פנה – ניתן כמובן להשתמש בפסטה טרייה)
3 כפות שמן זית
1 חציל בינוני חתוך לקוביות 3 ס"מ על 3 ס"מ
חבילה פטריות שמפיניון – חתוכותם לרבעים
2 כפות דבש
½ כוס יין מרסלה
3 כפות חומץ בלסמי
3 כפות גבינת מסקרפונה
½ בלוק גבינת פטה (בולגרית רכה)
קמצוץ פלפל צ'ילי חריף (אדום גרוס)
מלח פלפל לטעם
בצל ירוק קצוץ או עירית קצוצה לעיטור המנה

אופן ההכנה:
להכין סיר עם 4 ליטר מים לבישול הפסטה.
להביא לרתיחה ולהמתין ל-10 דקות האחרונות של צמצום הרוטב, להכנסת הפסטה ו-4 כפות מלח יחדיו.
במחבת רחבת שוליים להוסיף שמן זית ולחמם. להוסיף קוביות חציל ולטגן על להבה בינונית למשך כ-7 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהחציל מזהיב ומתרכך. להוסיף את הפטריות ולהגביה את האש למשך 3 דקות נוספות.
להוסיף את הדבש ואת פלפל הצ'ילי. להמשיך ולערבב עד אשר הדבש מתחיל להקציף, להוסיף את החומץ הבלסמי ויין המרסלה, ולהביא לרתיחה.
בשלב הזה להתחיל לבשל את הפסטה (לפי הוראות היצרן).
לצמצם כמחצית מכמות הנוזלים, להוסיף את גבינת המסקרפונה ו-2 כפות גדושות של גבינת פטה.
לערבב היטב שהגבינות יתחברו עם הרוטב.
אם הרוטב הצטמצם יותר מדי, ניתן להוסיף עוד יין מרסלה או יין אדום, וכן מעט חומץ בלסמי.
להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. יש שיבחרו לא להוסיף מלח, מכיוון שהטעם מתקתק ומעניין כפי שהוא.
לסנן את הפסטה מהמים, לחבר יחד עם הרוטב, ולהגיש עם יתרת גבינת הפטה המגורדת מלמעלה, יחד עם בצל ירוק או עירית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר